Mútuaterrassa organitza un workshop sobre proctologia: incontinència fecal i hemorroides internes

Mútuaterrassa organitza un workshop sobre proctologia: incontinència fecal i hemorroides internes
Dimecres 19/02/2014
El Dr. Carlo Ratto, cirurgià colorectal de l'Hospital Policlínic Universitari Agostino Gemelli de Roma (Itàlia), impartirà tant la sessió teòrica com la pràctica el dia 21 de febrer, a les 8.15h a l'Edifici Docent MútuaTerrassa (Sant Antoni, 39).

La Unitat de Coloproctologia del Servei de Cirurgia de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) ha organitzat, pel proper divendres 21 de febrer, un workshop de caire teòric i pràctic amb l'objectiu d'aprofundir en un parell de tècniques pel tractament de la incontinència fecal i les hemorroides internes. Tindrà lloc a l'Edifici Docent de MútuaTerrassa i s'iniciarà a les 8.15 h amb la inauguració a càrrec del Dr. Manuel Álvarez, director mèdic de l'HUMT i el Dr. Enrique Veloso, cap del servei de cirurgia del mateix centre. El Dr. Albert Navarro és el cap de la Unitat de Coloproctologia.

A partir de les 8.30 h el Dr. Ratto conduirà la conferència “GateKeeper pel tractament de la incontinència fecal” i acte seguit parlarà sobre la desarterialització hemorroïdal controlada per Doppler (THD) pel tractament de les hemorroides internes. En el marc d'aquesta primera sessió pràctica, els professionals de la Unitat de Coloproctologia de l'HUMT sotmetran a discussió i exposició alguns casos propis i a continuació el Dr. Ratto impartirà quatre tallers pràctics sobre ambdues tècniques als quiròfans de l'HUMT.

Expert en coloproctologia, el Dr. Carlo Ratto ha dissenyat una nova aplicació per tractar casos seleccionats d'incontinència fecal utilitzant pròtesis de poliacrilonitril i aprofitant un tractament ja existent per tractar la insuficiència de l'esfínter esofàgic inferior en el context del reflux gastroesofàgic. La seva experiència inicial amb aquest tractament l'ha portat a dur a terme un estudi multicèntric europeu per mesurar la seva eficàcia. El Dr. Ratto també ha treballat extensament en el tractament de la síndrome hemorroïdal greu i aplica una tècnica en la que es detecta l'artèria hemorroïdal per Doppler per facilitar-ne així la lligadura i pèxia del teixit afecte.

Amb més de 15 anys d'experiència i una extensa dedicació acadèmica, el cirurgià italià  té més de 70 publicacions indexades, de les quals més d'una vintena tracten sobre problemes de proctologia de complexitat variable: incontinència fecal, fístula anal complexa i hemorroides.

 

Més informació
Anna Folch i Filella
Directora de Comunicació, RRPP i Protocol
93 736 50 24
anna.folch@mutuaterrassa.es

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 24/09/2020