Nova edició del curs sobre Autism Diagnostic Observational Schedule

Nova edició del curs sobre Autism Diagnostic Observational Schedule
Dimarts 17/03/2015
Es tracta d'un instrument diagnòstic de gran complexitat i dissenyat per investigació dels Trastorns de l'Espectre Autista (TEA)

El proper dimecres, 18 de març i fins el divendres dia 20, tindrà lloc -a l'edifici docent de MútuaTerrassa- una nova edició del curs sobre Autism Diagnostic Observational Schedule (ADOS-G), organitzat per la Unitat de psiquiatria infantil i juvenil de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa.

La direcció d'aquest curs anirà a càrrec de la Dra. Amaia Hervás, metge psiquiatra i coordinadora de l'esmentada unitat i professional  referent a nivell estatal en la formació en aquestes eines per al diagnòstic del Trastorns de l'Espectre Autista (TEA). La Dra. Hervás és  formadora acreditada en l'entrevista diagnòstica ADOS per la Prof. Anne LeCouteur, a la Universitat de New Castle i pel Prof. Michael Rutter de la Universitat de Londres.

L'entrevista diagnòstica ADOS (Autism Diagnostic Observational Schedule) es realitza amb nens, adolescents i adults amb TEA i es complementa amb l'administració de l'ADI-R (Autism Diagnostic Interview Revised), entrevista també semiestructurada que en aquest cas es realitza amb els pares.

Ambdós instruments diagnòstics són de gran complexitat en la seva administració i han estat dissenyats especialment per al seu ús en investigació dels TEA i en conseqüència és imprescindible l'acreditació conforme s'ha rebut la formació per a la seva aplicació.

Aquest  curs està dirigit a professionals que tinguin experiència en aquest trastorn, que vulguin millorar les seves habilitats diagnòstiques o el coneixement de la psicopatologia del TEA o que necessitin formació en instruments diagnòstics per a l'aplicació en la recerca científica.

Donat l'elevat nombre de persones interessades en l'esmentat curs, s'ha programat una altra edició d'ADOS-G per final de mes (concretament els dies 25, 26 i 27 de març).


Anna Folch i Filella
Directora de Comunicació, RP i Protocol
MútuaTerrassa
anna.folch@mutuaterrassa.es

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 21/01/2021