Presentació de la tesi doctoral de la Dra. Mª José Vives a l’Hospital Universitari Mútuaterrassa (HUMT)

Presentació de la tesi doctoral de la Dra. Mª José Vives a l’Hospital Universitari Mútuaterrassa (HUMT)
Dilluns 16/03/2015

Avui dilluns, 16 de març, la Dra. Mª José Vives, metge adjunt del departament d'urgències i medicina interna de l'Hospital General Parc Sanitari Sant Joan de Déu (HG-PSSJD) i ex resident de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa, ha presentat la cinquena tesi que es defensa a la Unitat Docent de l'HUMT. L'acte ha tingut lloc a les 12 h. a la sala d'actes de l'Edifici Docent.

La Sra. Vives ha presentat la seva tesi doctoral sota el títol “Enteropatia sensible al gluten en pacients amb malalties autoimmunes sistèmiques: aspectes fisiopatològics i rellevància clínica”, dirigida per la Dra. Mónica Rodríguez, cap d'estudis de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa i la Dra. Maria Esteve, cap del Servei de Digestiu del mateix centre.

El tribunal ha estat format pel president, el Dr. Xavier Calvet Calvo, professor titular del Departament de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona; el secretari, el Dr. Antoni Castro Salomó, degà de la Facultat de Medicina de la  Universitat Rovira i Virgili i professor titular del departament de Medicina de la mateixa universitat i un vocal, el Dr. Gerard Espinosa Garriga, professor associat del departament de Medicina de la Universitat de Barcelona.

Síntesi de la tesi doctoral

L'esmentada tesi ha permès demostrar que les malalties autoimmunes sistèmiques no són un grup de risc per patir malaltia celíaca i per tant no es justifica la realització d'un cribratge sistemàtic d'aquesta malaltia. S'ha utilitzat un mètode de detecció innovador que combina serologia i genotipat  com a estratègia per decidir a quins pacients s'ha de realitzar una biòpsia duodenal. Els resultats van ser publicats l'any 2012 a la revista Digestive and Liver Disease.

 

Anna Folch i Filella
Directora de Comunicació, RP i Protocol
MútuaTerrassa
anna.folch@mutuaterrassa.es

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 02/12/2020