Presentació del llibre 'Consumo de cocaína en los jóvenes. Una mirada cualitativa'

Presentació del llibre 'Consumo de cocaína en los jóvenes. Una mirada cualitativa'
Divendres 24/04/2015

Ediciones San Juan de Dios-Campus Docent presenta el seu darrer llibre digital: Consumo de cocaína en los jóvenes. Una mirada cualitativa. Aquesta publicació recull l'experiència de consum de cocaïna de 12 joves i exposa, a través del seu testimoni, aspectes clau a tenir en compte en la prevenció del consum d'una de les drogues il·legals amb conseqüències més devastadores per a la salut. Realitzat per les doctores Josefina Patiño-Masó, Sílvia Font-Mayolas i Mª Eugènia Gras-Pérez, el llibre és digital, totalment gratuït i forma part de la col·lecció PROFESIONALIDAD.

La cocaïna és la droga estimulant il·legal més consumida a Europa i segons l'Informe Europeu sobre Drogues de 2014, 2,2 milions d'adults joves (15-34 anys) van consumir cocaïna durant l'últim any. Aquesta droga és la substància psicoactiva que genera més demanda de tractament a Espanya.

Però més enllà de les dades quantitatives, cal conèixer quins son els patrons de consum de cocaïna entre els joves espanyols per tal de poder profunditzar en aquesta problemàtica. És a dir, com perceben el consum de cocaïna aquells joves que han consumit cocaïna una  única vegada, o que l'han consumit esporàdicament o que la consumeixen de forma regular? I els no consumidors?

Els dotze joves entrevistats en aquest treball ens ofereixen un esbós de com perceben la perillositat del consum de cocaïna, de quins són els beneficis que troben en el consum d'aquesta substància, la facilitat o dificultat per accedir a aquesta droga, la visió sobre els consumidors de cocaïna, les característiques dels seus consums inicials i actual, i les repercussions en l'entorn.

ACTE DE PRESENTACIÓ
Acte: Presentació. Consumo de cocaína en los jóvenes. Una mirada cualitativa.
Data: Dilluns, 27 d'abril de 2015
Hora: 12h (previsió de durada 1h)
Lloc: Sala de Graus de la Facultat d'Infermeria de la Universitat de Girona

Participen:
Dra. Sílvia Font, autora
Dra. Josefina Patiño, autora
Joan Ayllon, testimoni

Coordina l'acte
Sra. Amèlia Guilera, directora de Ediciones San Juan de Dios – Campus Docent

Més informació - www.ohsjd.es
Descàrrega on-line: http://www.santjoandedeu.edu.es/edicionessanjuandedios/


Lluís Guilera Roche, responsable de Comunicació
Alba Felip, Comunicació

Cúria Provincial · Dr. Antoni Pujadas, 40
08830 Sant Boi de Llobregat · Barcelona
Tel. 93 630 30 90 · Fax 93 654 36 09

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 02/12/2020