Salut Mental Parc Taulí rep el Premi Avedis Donabedian a l’Excel·lència en qualitat en salut mental i addiccions 2012

Salut Mental Parc Taulí rep el Premi Avedis Donabedian a l’Excel·lència en qualitat en salut mental i addiccions 2012
Del 12/01/2012 al 22/01/2016

L'acte de lliurament del premi va tenir lloc ahir dimecres al Palau de la Música

El director executiu del Salut Mental Parc Taulí, Diego J.Palao, va recollir el Premi Avedis Donabedian a l'Excel·lència en qualitat en salut mental i addiccions 2012 a l'acte de lliurament dels guardons en el transcurs del Concert de Cap d'Any al Palau de la Música Catalana de Barcelona, promogut anualment per la Fundació Avedis Donabedian. Va estar acompanyat pel director general de la Corporació Sanitària Parc Taulí, Joan Antoni Gallego, els caps d'àrea de Salut Mental, Gemma García Parés, Juan Antonio Monreal i Montserrat Pamias, el director d'Infermeria de Salut Mental, Albert Granero Granero i la secretària del Servei, Anna Finestres així com altres professionals del Servei i directius de la Corporació.

També van participar en l'acte diferents responsables de salut municipal, com la regidora de Salut, Cristina Moreno, la coordinadora del CASD, Olga Chapinal i la presidenta de la Salut Mental Sabadell, Anna M. Montseny.

Aquest premi d'àmbit nacional, patrocinat per Lundbeck Espanya, té per objectiu estimular a totes les organitzacions i serveis de psiquiatria i de salut mental que estan desenvolupant programes de millora contínua de la qualitat a presentar-se i veure reconegut el seu esforç i resultats.

Els mèrits considerats pel jurat varen ser el 'Pla estratègic i operatiu de salut mental 2011-13', l'avaluació sistemàtica de diferents indicadors –incloent indicadors de qualitat- a través dels quadres de comandament, la utilització d'enquestes de satisfacció de pacients i de clima laboral i molt especialment els resultats assolits. Especial menció va tenir l'aplicació a Sabadell del 'Programa Europeu contra la Depressió' que té com objectiu la prevenció de les conductes suïcides, programa en el que participen molt activament els professionals d'atenció primària i els forenses.

L'acte va comptar amb la presència del Conseller de Salut, Boi Ruiz, de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias i d'altres responsables polítics, gestors i professionals d'institucions sanitàries, en la que està considerada la “festa anual de la sanitat catalana”. Els premis de la FAD a l'Excel·lència en Qualitat s'atorguen des de l'any 1993 a aquelles institucions que tenen un Pla de Qualitat com a mitjà d'excel·lència i que demostren els resultats aconseguits en termes de millora de l'assistència i de satisfacció dels usuaris.

El premi és un reconeixement important a l'esforç desenvolupat pels professionals de Salut Mental Parc Taulí en els últims anys en la millora de la qualitat dels serveis de salut mental i addiccions. El model organitzatiu i de gestió de la qualitat es basa en el sistema EFQM, de qualitat total, que ha fet possible continuar desenvolupant els serveis especialitzats de salut mental i addiccions a Sabadell. El model considera imprescindible la participació i l'opinió dels usuaris.

Aquest premi serà sense dubtes un estímul per a que els professionals de Salut Mental Parc Taulí continuïn amb la seva tasca de millora de serveis que compta amb el reconeixement i la implicació d'usuaris i famílies.

Felicitats a tots els professionals que han fet possible aquest guardó!

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 03/05/2024