Un centenar de professionals participaran al segon curs sobre MPOC de la Catalunya Central

Un centenar de professionals participaran al segon curs sobre MPOC de la Catalunya Central
Dimecres 23/10/2013
 És el primer acte que se celebrarà a la nova Sala d'Actes de l'Hospital Sant Joan de Déu

a nova Sala d'Actes de l'Hospital Sant Joan de Déu s'estrenarà aquest dijous, 24 d'octubre, acollint el II Curs d'Actualització en MPOC organitzat pel Servei de Pneumologia de la Fundació Althaia i el Grup de Respiratori del Bages, Berguedà i Solsonès. Hi participaran 110 professionals, especialment de l'àmbit de l'atenció primària i sociosanitària, interessats en actualitzar els coneixements en l'atenció de la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC).
 
De fet, l'atenció primària té un paper fonamental en la prevenció, detecció i control d'aquesta malaltia que és molt prevalent, afecta un 10% de la població, però que està infradiagnosticada. Segons els experts, hi ha un 73% dels casos que no es diagnostiquen.
 
La primera edició d'aquest curs, feta el 2010, va ser el punt de partida en l'elaboració d'un acurada tasca per millorar l'atenció de les persones afectades per la MPOC deguda, en el 90% dels casos, al tabac. Des de fa dos anys, el Grup de Respiratori del Bages, Berguedà i Solsonès treballa de forma estructurada en la formació dels professionals referents en respiratori dels CAP en tres àrees -MPOC, asma i son- i en millorar l'atenció sanitària de la MPOC al territori.
 
També fruit d'aquest treball, s'han elaborat documents consensuats de formació, de circuits de derivació i de gestió per millorar l'assistència a les persones amb MPOC, asma o de la síndrome d'apnea-hipoapnea durant el son (SAHS). Per fer-ho, el Grup de Respiratori compta amb el suport de les institucions sanitàries responsables del recursos implicats en l'atenció d'aquests malalts en el territori.
 
Paral·lelament, i seguint el Pla de Salut 2011-2015, el CatSalut ha liderat l'elaboració de la Ruta assistencial de la MPOC al Bages, Berguedà i Solsonès que potencia la bona pràctica clínica i facilita l'acord entre els professionals implicats en el maneig transversal dels pacients durant totes les fases de la seva malaltia.
 
Aquests canvis i novetats i altres, com els relacionats amb les noves guies de  pràctica clínica de l'MPOC, s'estudiaran i es difondran durant aquesta edició del curs.
 
Cliqueu aquí per consultar el programa


Per a més informació:
Servei de Comunicació de la Fundació Althaia
Judit Martí
Tel. 93 873 36 76

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 29/11/2023