Un grup de 40 voluntaris i voluntàries de l’Hospital de Palamós i Palamós Gent reben el reconeixement dels Òrgans de govern de SSIBE per la seva tasca

Un grup de 40 voluntaris i voluntàries de l’Hospital de Palamós i Palamós Gent reben el reconeixement dels Òrgans de govern de SSIBE per la seva tasca
Divendres 13/12/2013

Els Òrgans de govern de Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà el dia 13 de desembre ha celebrat un acte per reconèixer i agrair la tasca als voluntaris i voluntàries.

En el decurs de l'acte membres representants de les entitats Fundació La Caixa, Creu Roja i Càrites, així com les persones coordinadores del voluntariat als dos centres, Sandra Medina, Laura Garcia i la Dra. Nuri Comes han explicat la seva experiència en tant que coordinadors del voluntariat fent ressò de la seva tasca.

Els voluntaris/àries han destacat que: “els ensenya a entendre, valorar i compartir tot el que és realment important, intentant millorar les condicions de vida de les persones més vulnerables”; “he donat alguna cosa i he rebut molt”.

També s'ha pogut veure una mostra de les activitats realitzades al llarg de l'any i finalment han rebut l'agraïment institucional a càrrec de l'Alcaldessa de Palamós i Presidenta dels Òrgans de govern de l'entitat, Sra. Ma. Teresa Ferrés.

L'acte ha finalitzat amb un esmorzar conjunt.


Voluntariat a l'Hospital de Palamós
S'inicia l'any 2009 i actualment compta amb 15 voluntaris/àries.

La missió del voluntariat a l'Hospital és donar suport afectiu i acompanyament als pacients i/o les famílies, millorant el seu benestar durant l'estada al centre sanitari, amb una atenció més humanitzada contribuint a donar resposta a les necessitats que no són de caire assistencial.

També es fa acompanyament i suport afectiu a nens/nenes ingressats i als seus familiars, fent activitats adequades a la seva edat (jugar, llegir contes a la biblioteca, jocs d'entreteniment).

El voluntariat també col·labora amb iniciatives de l'entitat com poden ser la celebració de dies internacionals relacionats amb la salut, o la celebració de dies especials (Sant Jordi, Nadal).


Voluntariat al centre Palamós Gent Gran
Des de l'any 2006 es desenvolupa un programa en col·laboració amb les entitats de voluntariat Creu Roja, Obra Social "La Caixa" i Càrites i actualment compta amb 25 voluntaris/àries.

Creu Roja disposa d'un grup de voluntaris estable que col·labora en tasques d'atenció a les persones grans amb cert grau de dependència. Les activitats més importants que es desenvolupen són el passeig dels residents, el servei d'acompanyament, el reforç de menjador, i el suport en la dinamització d'activitats d'oci.

L'Obra Social "La Caixa" disposa de voluntaris que participen en el grup de passeig amb la resta de voluntaris de Creu Roja.

Càritas desenvolupa el projecte "Apadrinar un avi" que facilita i promou la convivència i l'aprenentatge entre persones grans que pateixen soledat i joves estudiants, a través de l'acompanyament periòdic i continuat que ofereixen els joves a les persones grans.

Podeu conèixer la seva tasca amb el vídeo que va elaborar l'equip de voluntariat de l'Hospital l'any 20: Video voluntariat Hospital de Palamós

 

Unitat d'Atenció al Ciutadà i Comunicació
Lola Bosch
972 60 92 90 - 616 14 42 10
dbosch@ssibe.cat

 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 02/06/2020