Violència de gènere: IV Jornada a Mútuaterrassa, dirigida als professionals, amb el lema ‘cuidem-los!’

Violència de gènere: IV Jornada a Mútuaterrassa, dirigida als professionals, amb el lema ‘cuidem-los!’
Divendres 07/03/2014
Dilluns, 10 de març de 2014  -  8.45 h - Edifici Docent MútuaTerrassa (Sant Antoni, 39)

Amb la finalitat d'abordar com afecta la violència de gènere als professionals que treballen al costat de les víctimes i donar continuïtat a les jornades anuals sobre aquesta matèria que MútuaTerrassa organitza des del passat 2011, el proper dilluns 10 de març l'edifici docent acollirà la IV Jornada MútuaTerrassa sobre violència de gènere, enguany sota el títol “Professionals: cuidem-los!”.

Igual que en les passades edicions, la jornada comptarà amb les aportacions i experiències de diversos professionals que abordaran aquests efectes i les eines que tenen al seu abast. Un any més, la inauguració anirà a càrrec del Dr. Antoni Casagran, gerent de la UEN Assistencial de MútuaTerrassa i la Dra. Roser Cirici, presidenta de la Comissió Sanitària contra la Violència de Gènere i Intrafamiliar de Sant Cugat del Vallès.

En aquesta edició, s'han programat un total de cinc conferències. La primera d'elles tractarà sobre les repercussions que suposa treballar en l'àmbit de la violència de gènere per a la salut dels professionals i anirà a càrrec de la Dra. Dynaida Núñez, metgessa de família del CAP Can Mates. Acte seguit, la Dra. Pilar Babi i el Dr. Joan Atmetlla, del grup de violència de gènere i assistència primària de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), presentaran el document “Reptes ètics en la  relació a l'atenció a la dona que pateix violència de gènere", que proposa situacions problemàtiques des del punt de vista ètic.

La tercera ponència -pronunciada per la Sra. Mª Jesús Tarragona, psicòloga de Casa Galèria- se centrarà en com prevenir i afrontar l'estrés traumàtic secundari dels professionals que atenen persones que han patit situacions traumàtiques de violència. La temàtica prevista per a la quarta conferència són els espais de supervisió com a eina bàsica de treball i anirà a càrrec de la Sra. Laia Rosich, psicòloga i co-directora del grup de dones “El safareig” de Cerdanyola del Vallès. La darrera xerrada abordarà la necessitat de controlar l'estrés per poder treballar amb més confort i, en aquest cas, serà la Sra. Sophia Blasco, assessora i coach, l'encarregada de conduir-la.

Com a cloenda de la jornada, intervindrà la Sra. Almudena Almagro, regidora de Polítiques d'Igualtat del Consistori de Terrassa, la Sra. Ivet Castaño, coordinadora territorial de l'Institut Català de la Dona a Barcelona i el Dr. Josep Maria Mercadé, director del CAP Turó de Can Matas de Sant Cugat.


Més informació
Anna Folch i Filella
Directora de Comunicació, RRPP i Protocol
93 736 50 24
anna.folch@mutuaterrassa.es

 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 14/08/2020