A partir del 7 de juliol, decau el conveni del sector

A partir del 7 de juliol, decau el conveni del sector
Dimecres 26/06/2013

(Barcelona, 26 de juny)-. La Unió Catalana d'Hospitals, el Consorci de Salut i Social de Catalunya i l'Associació Catalana d'Entitats de Salut (ACES) han celebrat aquest matí una reunió plenària en la qual han participat les direccions generals/gerències i els responsables de recursos humans de les entitats associades per tal de valorar la situació generada pel rebuig a la proposta de mediació del Conveni de la Sanitat Concertada que va efectuar el Departament d'Empresa i Ocupació.

La impossibilitat d'arribar a acords durant quatre anys i la no acceptació de la proposta del mediador deixarà les entitats del sector sense conveni a partir del 7 de juliol. Aquesta situació afecta 50.000 treballadors (àmbit hospitalari, sociosanitari, atenció primària i salut mental), les condicions laborals dels quals a partir de la data esmentada hauran de ser tractades a cada centre i, en cas de no arribar a un acord, les empreses podran aplicar unilateralment les mesures necessàries per garantir l'estabilitat pressupostària.

Les patronals lamenten que les informacions interessades i parcials hagin generat una situació d'incertesa que en res beneficia la majoria dels professionals, en particular, i les institucions del sector salut, en general.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 26/05/2020