Acord per assolir el Conveni de la sanitat concertada

Acord per assolir el Conveni de la sanitat concertada
Dijous 14/05/2015
El plantejament patronal de destinar els recursos de l'increment de tarifes, recentment aprovat pel Departament de Salut, a la recuperació salarial dels treballadors del sector ha permès un ampli consens.

(Barcelona, 14-05-15)-. Les organitzacions empresarials Unió Catalana d'Hospitals, el Consorci de Salut i Social de Catalunya i l'Associació Catalana d'Entitats de Salut  han acceptat la proposta de mediació del president de la Comissió Negociadora per tal d'arribar a un acord en el Conveni del sector sanitari concertat (àmbit hospitalari, sociosanitari, atenció primària i salut mental), que afecta uns 60.000 treballadors al nostre país. En el mateix sentit, s'han pronunciat les organitzacions sindicals CCOO, UGT i SATSE.

El conveni ha estat negociat intensament en un context de dificultats econòmiques i s'ha desencallat un cop el Departament de Salut ha aprovat un increment de tarifes pels centres a partir de l'1 de maig.

El plantejament patronal de destinar íntegrament aquests recursos a la recuperació salarial dels treballadors dels sector, tal com recull la proposta del President de la Mesa Negociadora, ha permès arribar a l'acord per assolir el conveni de la sanitat concertada que tindrà una durada fins al desembre del 2016. 

Les organitzacions assumiran l'esforç que suposa aquest conveni a més d'assumir amb recursos propis increments de despesa generats per la pujada de l'IVA, cotitzacions a la Seguretat Social i altres despeses de consums i fàrmacs, que s'hauran d'afegir a les malmeses economies de les entitats d'aquest sector.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 20/06/2024