Barcelona acollirà el Congrés Mundial d’Hospitals el 2020

Barcelona acollirà el Congrés Mundial d’Hospitals el 2020
Dilluns 04/12/2017
La International Hospital Federation i la Unió Catalana d'Hospitals, organitzadors de l'acte
Congrés Mundial d’Hospitals 2020, International Hospital Federation, congrés, Barcelona, 2020
Barcelona, 4/12/17.- Barcelona ha estat triada per acollir la 44a edició del Congrés Mundial d'Hospitals, impulsat per la International Hospital Federation (IHF) i que tindrà lloc del 3 al 5 de novembre del 2020. En aquesta ocasió, la Unió Catalana d'Hospitals –membre de ple dret de la IHF– serà qui s'encarregarà de l'organització de l'esdeveniment. L'acte servirà per aprofundir en les necessitats de la població i els reptes del sector en un futur recent, entre els quals destaca especialment la transformació digital en l'assistència sanitària. En aquest sentit, l'experiència digital del pacient, què pot aportar l'eHealth als treballadors sanitaris, oportunitats i riscos del Big Data o salut mòbil i wearables seran alguns dels aspectes que s'hi tractaran. D'altra banda, la integració de l'atenció sanitària i social, en la qual Catalunya és un referent, ha despertat especialment l'interès dels organitzadors, així que aquest serà un altre dels temes clau que s'abordarà al congrés. La trobada servirà, així mateix, per donar a conèixer a nivell internacional com funciona i com està organitzat el sistema sanitari català.


Aquest esdeveniment és una excel·lent oportunitat per a Barcelona, ja que permetrà situar la ciutat com a referent en gestió sanitària. A més, fent un càlcul estimat del que comportaria l'organització del congrés i de la despesa que realitzarien els 1.000 participants que es preveu que hi assisteixin, s'estima que els ingressos que aquest acte podria suposar per a la capital catalana superarien els tres milions d'euros. El congrés reunirà experts de tot el món en la gestió de l'atenció sanitària, directius d'hospitals i especialistes en polítiques d'aquest àmbit, tendències, solucions financeres, prestació de serveis, formació i tecnologia.

L'organització del congrés compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, el Departament de Salut, l'Ajuntament de Barcelona, l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, la Societat Catalana de Gestió Sanitària, el Col·legi de Metges de Barcelona, l'Agència Catalana de Turisme i Barcelona Turisme. Totes aquestes entitats van avalar la presentació de la ciutat com a candidata a acollir l'esdeveniment.

El Congrés Mundial d'Hospitals s'impulsa des de la International Hospital Federation, un espai internacional per compartir coneixement i expertesa que treballa en favor de la sostenibilitat dels sistemes de salut. Aquesta plataforma també contribueix a donar visibilitat a experiències de gestió en l'àmbit de la salut i aposta per la professionalització de la gestió sanitària com un element clau per a la millora dels sistemes de salut i l'atenció a les persones. 
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 18/04/2024