Comunicat en relació amb la jornada del Referèndum

Comunicat en relació amb la jornada del Referèndum
Dilluns 02/10/2017

Les entitats sotasignades expressem la més enèrgica condemna davant l'abús de la força i l'ús de la violència per part dels cossos de seguretat estatals contra els ciutadans de Catalunya en la Jornada del Referèndum. Resulta del tot intolerable que, com a conseqüència d'aquesta violència injustificada, 893 catalans fossin ferits quan exercien pacíficament el seu dret d'expressió. En aquest sentit, volem destacar el nostre suport i solidaritat amb les víctimes de la repressió policial i també amb les seves famílies i amics.

Les entitats també manifestem el nostre rebuig total contra aquest abús que atempta directament contra diversos drets com el d'expressió, de manifestació i el de reunió, que no és propi de societats lliures i democràtiques.

També  expressem el nostre reconeixement a tots els professionals d'emergències i dels centres sanitaris de Catalunya que, un cop més en una situació extremament complicada, van donar una excel·lent atenció als ferits.

D'altra banda, ens sentim orgullosos de la resposta de la societat catalana i ens reafirmem en la defensa de la democràcia, les llibertats i les institucions. De nou, reiterem el nostre suport a l'actuació del Govern de la Generalitat de Catalunya. Des del nostre àmbit continuarem treballant per la salut i el benestar de les persones, així com per la salut de la democràcia.

 
 
Barcelona, 2 d'octubre de 2017
 

Associació Catalana d'Entitats de Salut
Associació Catalana de Recursos Assistencials
Centres Socio-sanitaris Catòlics de Catalunya
Consorci de Salut i Social de Catalunya
Unió Catalana d'Hospitals
Unió de Petites i Mitjanes Residències (UPIMIR)

 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 24/07/2024