CONVOCATÒRIA: I Jornada Transversal d’Atenció a la Cronicitat: Què necessito? Què oferim?

CONVOCATÒRIA: I Jornada Transversal d’Atenció a la Cronicitat: Què necessito? Què oferim?
Dilluns 31/03/2014
  • Com es pot adaptar el sistema sanitari i social a les necessitats que requereix l'atenció a la cronicitat?
  • Quines propostes assistencials ofereixen un abordatge integral dels malalts crònics?
  • Quin paper hi juguen els professionals, l'Administració, els proveïdors de serveis i els usuaris?

Aquestes són algunes de les preguntes a les quals es donarà resposta a la I Jornada Transversal d'Atenció a la Cronicitat: Què necessito? Què oferim?, organitzada per La Unió i que tindrà lloc el proper dimecres 2 d'abril, de 9 a 14h.

La jornada reunirà representants de les tres parts implicades en l'atenció a la cronicitat: professionals, pacients i Administració, per poder generar un diàleg obert i d'apropament entre el sector que presta els serveis i les persones que els reben. La cronicitat és un dels grans reptes al qual cal donar resposta, ja que, actualment, les malalties cròniques consumeixen el 70% de la despesa sanitària, causen el 80% de les consultes d'atenció primària i el 60% dels ingressos hospitalaris. L'acte comptarà amb més de 180 professionals del sector sanitari i social, que assistiran a la jornada per prendre part en aquest diàleg.

La conferència inaugural de la sessió serà a càrrec de Màrius Serra, escriptor i autor del llibre Quiet (2008), una crònica sobre la vida al costat del seu fill Lluís, que patia paràlisi cerebral. A continuació, hi haurà una taula formada per cinc persones que intervindran des de la perspectiva de pacient, cuidador i professional, de l'àmbit sanitari i social. Més tard es farà una reflexió sobre la resposta a les necessitats i l'adaptació als canvis. Finalment, en l'última taula de la jornada es reuniran representants de l'Administració, com la directora general de l'ICASS, Carmela Fortuny, o el director del CatSalut, Josep M. Padrosa; i de l'àmbit dels proveïdors de serveis. El periodista Josep Puigbó serà el moderador de les taules.

Podeu accedir al programa complet de la jornada i consultar tots els ponents de la sessió.

Recordatori

Acte: I Jornada Transversal d'Atenció a la Cronicitat: Què necessito? Què oferim?
Data: dimecres 2 d'abril
Hora: de 9 a 14h
Lloc: auditori del Col·legi Major de Sant Jordi. Passatge Ricard Zamora, 4-8, Barcelona

La Unió Catalana d'Hospitals és una associació empresarial formada per més de 100 entitats associades que aglutinen prop de 400 centres que generen uns 60.000 llocs de treball i que tenen com a element comú la prestació de serveis sanitaris i socials als ciutadans, posant a la seva disposició els recursos patrimonials, humans i tecnològics per tal de garantir una assistència de màxima qualitat i eficiència. Aquestes entitats defensen un model sanitari i social públic participat per la societat civil sobre la base de l'autonomia de gestió empresarial.

 

Més informació i confirmació d'assistència
Gabinet de premsa de La Unió: 93 285 19 19 / 610 20 54 85 / 93 552 92 10 / 648 09 19 15

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 05/06/2020