El 70% dels hospitals concertats de la XHUP faran efectiva la paga extra de desembre als seus treballadors

El 70% dels hospitals concertats de la XHUP faran efectiva la paga extra de desembre als seus treballadors
Dimecres 19/09/2012
Amb relació a informacions publicades avui sobre el pagament de la paga extra de desembre als treballadors, la Unió Catalana d'Hospitals vol manifestar que:
  • El 70% dels hospitals concertats de la XHUP faran efectiva la paga extra de desembre als seus treballadors
  • La resta, també concertats i de titularitat pública, podrien no fer-ho en veure's afectats pel Reial Decret 20/2012 del Govern central

En el mes de desembre, un 70% dels hospitals catalans concertats que formen part de la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública (XHUP) tenen previst pagar la paga extra als seus treballadors amb normalitat. Aquests centres sanitaris són entitats privades sense ànim de lucre, fundacions i ordes religiosos.

El 30% restant d'hospitals concertats que també forma part de la XHUP són de titularitat pública i estan afectats pel Reial Decret 20/2012. Per tant, segons les directrius del Govern central, no podrien fer efectiva la paga extra de desembre als seus treballadors.

Tenint en compte que en la gran majoria de centres concertats es van signar acords amb efecte 2011-2012 per ajustar-se a la disminució d'ingressos en els contractes del CatSalut, els quals van representar importants decrements en les retribucions dels professionals, s'està estudiant la possibilitat de compensar-ho en els centres concertats de titularitat pública.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 08/04/2020