El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya valida el I Conveni Col·lectiu de la sanitat concertada

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya valida el I Conveni Col·lectiu de la sanitat concertada
Dimecres 18/05/2016

(Barcelona-. 18/05/16) El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJ) ha validat el I Conveni Col·lectiu de la sanitat concertada, que afecta més de 50.000 treballadors, davant la impugnació presentada pel sindicat Metges de Catalunya, i a la qual es van adherir altres sindicats que no participaven en la negociació col·lectiva (CATAC-CTS-IAC, FAPIC, USOC i SAE).  Així, el TSJ ha desestimat la demanda i els sis motius pels quals s'impugnava el conveni. Aquest conveni va ser signat al maig del 2015 per les patronals CAPPS (del Consorci de Salut i Social de Catalunya), La Unió i ACES, i els sindicats CCOO, UGT i SATSE. 

  • Els sis punts que ha desestimat el TSJ i en els quals es basava Metges de Catalunya són: 
  • Metges de Catalunya demanava la nul·litat del conveni per haver estat exclòs de la reunió de redacció de l'articulat del dia 25 de maig de 2015. 
  • Metges de Catalunya demanava la nul·litat  perquè en tres aspectes el conveni no respectava la igualtat entre homes i dones. 
  • Metges de Catalunya també demanava la nul·litat  per havia estat exclòs de la comissió paritària, de la comissió sectorial de la professió mèdica, de la comissió d'ocupació i igualtat i de la comissió sectorial de classificació professional.
  • Se sol·licitava que es declarés la nul·litat del règim convencional de la jornada laboral i descansos establerts en el conveni
  • També es denunciava que s'havien exclòs dos dies de lliure disposició
  • Metges de Catalunya al·legava que se l'havia exclòs de l'increment retributiu que s'havia pactat en el conveni col·lectiu.

La sentència és transcendent atès que valida temes tant importants i sensibles com el de la retribució, la jornada i, especialment, les guàrdies mèdiques, que darrerament ha estat en discussió i que podria comportar un tomb en la seva consideració com a hores extraordinàries.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 20/06/2024