Els gerents es mostren preocupats per la sostenibilitat de les empreses i per un excés d’intervencionisme per part de l’Administració

Els gerents es mostren preocupats per la sostenibilitat de les empreses i per un excés d’intervencionisme per part de l’Administració
Del 08/02/2010 al 25/02/2012

Segons una enquesta de la Unió Catalana d'Hospitals que aglutina 109 entitats sanitàries i socials, les quals representen un 74% dels hospitals concertats i sumen més de 380 centres i 45.500 treballadors.

Barcelona, 8 de febrer de 2010-. De l'enquesta feta a La Unió per conèixer l'opinió dels gerents de les entitats associades sobre el sector sanitari i social, més del 80% dels gerents enquestats veuen amb preocupació l'impacte de la disminució o congelació de la contractació en l'àmbit sanitari. De forma general, els gerents valoren positivament el sistema sanitari català tot i que assenyalen que consideren que està deixant de ser un referent. Pel que fa a l'àmbit social, destaquen la manca de recursos i de model. Més del 72% són favorables al procés d'acreditació en l'àmbit social en considerar que provocarà una reordenació en el sector. La majoria convé en què l'aplicació de la llei de la dependència no està generant el nivell d'activitat econòmica ni d'ocupació desitjable.

En l'àmbit sanitari i social, consideren que l'Administració hauria de tendir cap a reforçar la contractació i rendiment de comptes i resultats i no cap a l'administrativització de les empreses; expressen malestar pel que consideren intervencionisme per part de l'Administració; es mostren preocupats per la pèrdua d'autonomia que afecta a la flexibilitat i agilitat de gestió; són del parer que la cartera de serveis està provocant expectatives per sobre de la realitat en els ciutadans; i assenyalen que s'està produint un canvi de valors en els professionals sanitaris.

L'enquesta es va fer l'octubre de 2009 als gerents de les 105 entitats associades aleshores i es va obtenir un índex de resposta gairebé del 29%. L'enquesta tenia com a objectiu conèixer l'opinió dels associats sobre el sector sanitari i social i també sobre el funcionament de La Unió i la Fundació Unió, vinculada a aquesta entitat. Els associats donen un notable alt a l'actuació de l'associació en defensa dels seus interessos especialment valoren el seu rol com a patronal i com a promotor del comportament professional ètic.

Sobre la Unió Catalana d'Hospitals
La Unió és una associació empresarial formada per 109 entitats sanitàries i socials que aglutinen més de 380 centres i que generen més de 45.000 llocs de treball i que tenen com a element comú la prestació de serveis sanitaris i socials als ciutadans, posant a la seva disposició els recursos patrimonials, humans i tecnològics per tal de garantir una assistència de màxima qualitat i eficiència. Aquestes entitats defensen un model sanitari i social públic participat per la societat civil sobre la base de l'autonomia de gestió empresarial.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 28/02/2024