Josep-Lluís Carod-Rovira exposa a La Unió les propostes de Salut i Benestar Social d’ERC

Josep-Lluís Carod-Rovira exposa a La Unió les propostes de Salut i Benestar Social d’ERC
Del 24/10/2006 al 24/10/2099

Eleccions al Parlament de Catalunya 2006. Cicle de Presentacions dels programes a La Unió

(Barcelona, 24 d'octubre)-. Avui a La Unió el candidat a la presidència de la Generalitat i president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira ha presentat les seves propostes electorals i ha destacat que és necessari un “pacte nacional per la salut i el benestar”.

ERC presenta les propostes en matèria de Salut i Benestar Social a La Unió. Eleccions als Parlament de Catalunya 2006
Per al candidat, aquest pacte - prioritari per a la seva formació -“ha de permetre la refundació del sistema". Segons Carod-Rovira, aquest pacte ha de ser fruit d'un consens entre polítics, professionals i sector.

El candidat d'ERC ha posat l'accent en diverses propostes: la reforma de l'ICS; creació d'un Sistema Nacional de Salut que implica la unificació funcional de l'ICS i la XHUP; creació d'uns conductes que impliquin els professionals sanitaris en aquest nou sistema; inici d'un conveni únic per els professionals sanitaris; la reforma de l'atenció primària; una planificació descentralitzada que aprofiti els recursos de cada territori i que no els posi en conflicte; creació del Departament d'Innovació per impulsar la recerca biomèdica; reducció de les llistes d'espera i redefinir les urgències; tancar el mapa sanitari; desplegar de l'Agència de Salut Pública i d'Atenció a la Dependència); fer una Llei de prestacions sanitàries; fer conscient la ciutadania que la sanitat és un recurs limitat; i revisar les funcions del personal sanitari amb l'objectiu que les infermeres assumeixin més rols.

Responent a diverses preguntes dels assistents, el líder d'ERC ha afirmat que dels impostos que ja es paguen cal destinar un percentatge més alt a sanitat; que cal establir una frontera més clara entre la dependència i l'àmbit sociosanitari; que la sanitat pública ha d'establir uns indicadors de qualitat per tal de tutelar la gestió privada; que no existeixen conflictes competencials amb la Llei de Dependència; i que la compra de serveis ha de fer-se en base capitativa.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 26/05/2020