La pujada de l’IVA afectarà al desplegament de la llei de dependència

La pujada de l’IVA afectarà al desplegament de la llei de dependència
Del 28/10/2009 al 14/10/2011

ACRA, La Unió i ACES demanen que en la modificació de l'Impost sobre el Valor Afegit es reconegui l'aplicació de l'IVA superreduït per als sector social i de prestació de serveis a la dependència.

Barcelona, 28/10/09- El sector social és un sector dinàmic i clau de l'economia. És un sector en creixement, que genera llocs de treball no deslocalitzables, que té una forta capacitat d'arrossegament sobre altres sectors de l'economia i que juga un paper clau de cohesió social.

La dinamització econòmica i social requereix donar un impuls a l'economia productiva i a les polítiques socials amb mesures que afavoreixin l'aportació empresarial i professionalitzada en la inversió i en la prestació de serveis socials, d'acord amb una Administració, que més enllà de la cultura de la subvenció, afavoreix la col·laboració público-privada al servei de les polítiques públiques.

En aquesta línia, ACRA, la Unió i ACES defensen adoptar mesures fiscals afavoridores al sector social amb l'aplicació d'un IVA superreduït del 4% amb l'objectiu de no incrementar el cost de la prestació d'aquests serveis. En l'àmbit dels serveis de cobertura pública permetria i avançar i accelerar el desplegament efectiu de la llei de serveis socials i de la llei de la dependència i, en l'àmbit de la prestació privada dels serveis no gravar i incentivar a la contribució i corresponsabilitat de famílies i ciutadans en donar resposta a una necessitat individual i social.

ACRA (Associació Catalana de Recursos Assistencials), associació empresarial fundada al 1989, representa el 70% dels recursos socials d'atenció a la gent gran a Catalunya, el cobrint un total de 28.679 places d'atenció a la gent gran, 500 entitats associades, 862 serveis adscrits i 20.000 llocs de treball directe.

La Unió és una associació empresarial formada per més de 105 entitats sanitàries i socials que aglutinen més de 380 centres i que generen més de 45.000 llocs i que tenen com a element comú la prestació de serveis sanitaris i socials als ciutadans, posant a la seva disposició els recursos patrimonials, humans i tecnològics per tal de garantir una assistència de màxima qualitat i eficiència. Aquestes entitats defensen un model sanitari i social públic participat per la societat civil sobre la base de l'autonomia de gestió empresarial.

ACES, fundada l'any 1977, és també una associació empresarial que representa a 106 entitats sanitàries i/o socials i amb prop de 17.000 professionals i treballadors en plantilla o en regim de col·laboració professional.

 
09/12/13
nota IVA social
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 26/02/2024