La Unió celebra que el Parlament avali la diversitat de proveïdors a la xarxa pública sanitària

La Unió celebra que el Parlament avali la diversitat de proveïdors a la xarxa pública sanitària
Divendres 06/05/2016
Barcelona, 06/05/16-. Els diputats catalans han ratificat el model sanitari català en votar ahir contra una moció presentada i debatuda pel Partit Socialista de Catalunya al Parlament que pretenia invalidar la participació d'alguns proveïdors de la xarxa pública sanitària. Aquesta invalidació es basava en la titularitat jurídica de les entitats i no en la seva capacitat tècnica, resultats o grau d'acompliment del contracte amb l'Administració.

Aquesta moció proposava l'expulsió dels proveïdors de la xarxa d'internament del SISCAT amb ànim de lucre (sense limitació als centres hospitalaris d'aguts i, per tant, amb extensió als centres d'internament en salut mental i atenció sociosanitària).

Des de La Unió celebrem la decisió del conjunt dels diputats del Parlament de Catalunya que assegura el manteniment d'un sistema sanitari públic d'èxit avalat pels resultats de salut. Un model universal que ha sabut històricament proveir un bé públic com és la sanitat fent confluir els recursos públics amb els privats per tal de dotar-se d'una xarxa sanitària de cobertura pública d'excel·lència. La sanitat catalana atén més de vuit milions de ciutadans, dóna feina a més de 100.000 professionals i, gràcies a una gestió eficient dels recursos públics disponibles, ha superat els pitjors anys de crisi econòmica en 40 anys.

Després de 25 anys de la Llei d'Ordenació Sanitària de Catalunya, que va donar forma a aquest model, creiem que és l'hora de fer-lo avançar i adaptar-lo a les noves demandes de la societat. Per aquest motiu, resulta imprescindible recuperar el consens polític que aleshores va permetre organitzar el model.

Per això, cal desterrar la sanitat de la batalla i allunyar-la de la polarització política, mantenir-la ben lluny de la manca d'argumentació tècnica i la frivolitat que darrerament l'envolta. Els polítics tenen el deure de proporcionar el millor servei públic que puguin a partir d'un debat seré i honest, sense apriorismes ni prejudicis. 

Sobre La Unió 
La Unió és una associació empresarial de l'àmbit sanitari i social formada per 117 associats que aglutinen més de 500 centres, els quals generen uns 60.000 llocs de treball. La missió de l'entitat és servir els associats defensant els seus interessos i influint en la millora del model sanitari i social català, en benefici de la societat.
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 20/06/2024