La Unió i ESADE promouen el coneixement i la gestió aplicada de la cooperació publicoprivada en els àmbits sanitari i social

La Unió i ESADE promouen el coneixement i la gestió aplicada de la cooperació publicoprivada en els àmbits sanitari i social
Del 21/01/2010 al 21/01/2012
  • Les entitats creen l'Observatori de Cooperació Publicoprivada en les Polítiques Sanitàries i Socials

  • Un 62% d'entitats de La Unió participa en projectes de col laboració publicoprivada i un 95% veuen amb interès aquest tipus d'aliances

Barcelona, 21/01/10-. La Unió Catalana d'Hospitals i ESADE presenten l'Observatori de la Cooperació Publicoprivada en les Polítiques Sanitàries i Socials que té com a objectiu donar a conèixer i posar en valor experiències d'aquest tipus en l'àmbit sanitari i social a Catalunya. La diversitat i la modalitat de casos contribuirà a millorar el coneixement i la gestió aplicada de la cooperació publicoprivada en un sector clau del creixement econòmic i social on la cooperació publicoprivada aporta valor en la gestió d'un bé públic.

Durant l'acte de presentació de l'Observatori, Boi Ruiz, president de La Unió, ha explicat els motius pels quals l'entitat impulsa conjuntament amb ESADE aquesta iniciativa. Primer, perquè respon als valors i a les línies estratègiques històriques de La Unió, amb una trajectòria de més de tres dècades, i també encaixa amb el Pla Estratègic 2010-2015 de l'entitat que posa en valor la col/laboració publicoprivada a través de diverses fórmules com ara els partenariats, les aliances estratègiques per a l'optimització de recursos, la gestió del contínuum assistencial i la innovació. Segon, perquè una de les línies estratègiques de La Unió és destacar el compromís i l'aportació de valor públic al sistema per part de les seves entitats sanitàries i socials. Tercer, perquè cal incidir en la gestió professionalitzada dels recursos en la innovació i recerca.

Des d'aquesta perspectiva, La Unió contribueix a consolidar el sector sanitari i social no només com a factors de cohesió social sinó també com a eixos clau de l'economia productiva. A més, ha afegit que aquests sectors tenen un rol privilegiat en el desenvolupament d'un nou model econòmic per al país.

Per a Ruiz, amb iniciatives com la de l'Observatori de la Cooperació Publicoprivada en les Polítiques Sanitàries i Socials, s'objectiven resultats i es generen confiances, claus per a superar el debat ideològic sobre la cooperació publicoprivada. Cal focalitzar la responsabilitat en oferir als ciutadans uns serveis sanitaris i socials de qualitat, independentment de la titularitat de les entitats. La legitimitat de les polítiques socials ja està guanyada, ara cal legitimar la contribució de la iniciativa privada i argumentar el valor públic creat.

L'Observatori de la Cooperació Publicoprivada en les Polítiques Sanitàries i Socials es va posar en marxa durant el 2009 i avui s'han reconegut diversos casos d'èxit en la cooperació publicoprivada: Laboratoris CatLab; Empresa X-Ray Imatek i Centre de Vida.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 26/02/2024