La Unió ofereix una sessió per a periodistes sobre la prescripció infermera

La Unió ofereix una sessió per a periodistes sobre la prescripció infermera
Dijous 25/02/2016
En el marc de la iniciativa “Visió panoràmica del sistema sanitari català”, encetada el 2012,

La Unió organitza la V Sessió Formativa per a Periodistes el proper dijous, 3 de març, amb l'objectiu de tractar un tema d'actualitat en l'àmbit sanitari i social. La sessió s'adreça als periodistes que, tant des d'una visió social com especialitzada, segueixen l'actualitat del sector. S'abordaran continguts des d'un punt de vista expert, però adaptats als paràmetres conceptuals i de llenguatge més comuns difosos entre l'opinió pública.

El Real Decreto de Indicación, Uso y Autorización de Dispensación de Medicamentos y Productos Sanitarios de Uso Humano por parte de los Enfermeros, publicat recentment, limita les competències professionals i no reconeix la capacitat prescriptora de la infermera ni tampoc criteris de bona pràctica ni judici clínic infermer. Aquesta situació afecta els professionals i ciutadans i impacta directament sobre l'eficiència del conjunt del sistema sanitari.
 
L'objectiu de la sessió és explicar les conseqüències d'aquest Reial Decret i, alhora, aclarir conceptes relacionats, com la prescripció, la indicació o la recepta.

PROGRAMA Dijous, 3 de març, a les 14.00 h, a la seu de La Unió (Carrer Bruc, 72, 1r, 08009 Barcelona)

  • 14.00 h Presentació i benvingudaDra. Helena Ris, directora general de La Unió.
  • 14.15-14.30 h El paper de la infermera (com ha evolucionat el seu desenvolupament professional). Mireia Vicente, directora d'Infermeria de la Fundació Sanitària de Mollet.
  • 14.30-14.45 h Evolució i estat de situació de la normativa que afecta la prescripció infermeraMercè Estrem, de la Secretaria Tècnica Sanitària de La Unió.
  • 14.45-15.00 h Impacte del Reial Decret de la Prescripció infermera (professionals, ciutadà, eficiència del sistema). Mercè Estrem, de la Secretaria Tècnica Sanitària de La Unió.
  • 15.00-15.15 h Com es regula la prescripció infermera a altres païsosAdela Zabalegui, directora d'Infermeria de l'Hospital Clínic de Barcelona.

Durant la sessió s'oferirà un refrigeri. Es prega confirmació d'assistència.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 20/06/2024