La Unió presenta a Chicago exemples d’innovació liderats per centres associats

La Unió presenta a Chicago exemples d’innovació liderats per centres associats
Divendres 09/10/2015
S'exposen els casos de l'Hospital Sant Joan de Déu, la Corporació Sanitària Clínic i  l'Hospital General del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Mútua de Terrassa i la Corporació Sanitària Parc Taulí. 

Barcelona, 9 d'octubre de 2015.- La promoció de la innovació dels hospitals en un sistema públic de salut ha centrat la sessió organitzada per La Unió en el marc del 39th World Hospital Congress de la International Hospital Federation (IHF). Els assistents a la sessió s'han interessat especialment a conèixer el sistema sanitari català i com es fomenta la innovació per millorar la prestació de serveis assistencials, la qualitat i l'eficiència. Aquest congrés reuneix uns 700 delegats de 46 països per intercanviar experiències en gestió i lideratge en l'àmbit de la salut.

Anna Riera, directora Sanitària, Social i de Participació Associativa de La Unió, ha presentat el model sanitari català i també ha moderat la sessió sobre innovació. Durant la seva intervenció, ha destacat que els casos de l'Hospital Sant Joan de Déu, la Corporació Sanitària Clínic i l'Hospital General del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Mútua de Terrassa i la Corporació Sanitària Parc Taulí demostren que un sistema de salut que està orientat a resultats amb autonomia de gestió dels proveïdors permet trobar millors solucions per complir els objectius de salut i garantir la sostenibilitat dels proveïdors sanitaris.

Seguidament, s'han donat a conèixer quatre experiències innovadores de la sanitat catalana. Per començar, Jorge Juan Fernández, director E-Health & Health 2.0 de l'Hospital Sant Joan de Déu, ha explicat el concepte d'hospital líquid com a cas d'èxit. Fernández ha assenyalat la importància d'utilitzar la tecnologia digital per fomentar l'empowerment dels pacients, guanyar eficiència i garantir els resultats de salut i la qualitat de l'atenció prestada.

A continuació, Laura Sampietro-Colom, adjunta a la Direcció d'Innovació i cap de la Unitat d'Avaluació d'Innovacions Tecnològiques de la Corporació Sanitària Clínic, i Eva García, directora de l'Hospital General del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, han exposat la iniciativa d'aquestes entitats i han donat a conèixer una eina per a la presa de decisions d'inversió en tecnologia a nivell hospitalari, mostrant-ne les possibilitats pràctiques a partir de l'experiència compartida entre hospitals universitaris i comunitaris.

Seguidament, Rosa Asbert, directora mèdica de Mútua de Terrassa, ha exposat un projecte de servei de cirurgia toràcica multihospital. Tal com ha explicat, l'aliança estratègica entre cinc hospitals –Mútua de Terrassa, Consorci Sanitari de Terrassa, Parc Taulí, Hospital de Sant Pau i Hospital del Mar– ha permès que els pacients rebin assistència de proximitat amb alta tecnologia i assolint un alt grau de satisfacció i qualitat.

Finalment, Lluís Blanch, director de Recerca i Innovació de la Corporació Sanitària Parc Taulí, ha explicat als assistents de quina manera un hospital pot ser un element clau per a la innovació i el progrés. Així, ha descrit l'estratègia desenvolupada al Parc Taulí per fomentar i identificar la innovació a partir de la demanda de projectes de professionals i pacients, els quals tenen un rol essencial per detectar necessitats i generar productes i serveis en col·laboració amb altres agents. D'aquesta forma, segons ha comentat Blanch, s'ha aconseguit millorar l'oferta de serveis del centre i que la societat se'n beneficiï.

D'altra banda, en el marc del Congrés, s'ha fet entrega dels International Excellence Award, concedits per la International Hospital Federation. En la categoria de Responsabilitat Social Corporativa el guanyador ha estat el projecte “Fundació Integralia Vallès: Paradigm of Professional Integration for Disabled People”, de Mútua Terrassa, entitat associada a La Unió. El projecte, pioner a Europa, ha permès el desenvolupament professional de persones amb discapacitat física i la seva integració en el mercat laboral a partir de la posada en marxa de serveis de "contact center" amb el fi d'afavorir l'accessibilitat telefònica de la població al Vallés, l'àrea d'influència de Mútua de Terrassa.

La Unió és una associació empresarial formada per més de 100 entitats associades que aglutinen més de 500 centres, els quals generen uns 60.000 llocs de treball i tenen com a element comú la prestació de serveis sanitaris i socials als ciutadans, posant a la seva disposició els recursos patrimonials, humans i tecnològics per tal de garantir una assistència de màxima qualitat i eficiència. Aquestes entitats defensen un model sanitari i social públic participat per la societat civil sobre la base de l'autonomia de gestió empresarial.

Des de fa més de 15 anys, La Unió forma part de la International Hospital Federation (IHF), una associació independent, non profit i no governamental. L'IHF està integrada per associacions d'hospitals, els seus òrgans de representació i altres tipus d'organitzacions de salut. El seu objectiu és millorar la salut global estimulant la cooperació entre grups d'interès. L'IHF organitza biennalment el World Hospital Congress, que aquest any arriba a la seva 39a edició.

Per accedir a més informació sobre el World Hospital Congress, feu clic aquí.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 28/05/2024