La Unió valora positivament el Pla del Govern per millorar l’atenció sanitària i sociosanitària dels ciutadans

La Unió valora positivament el Pla del Govern per millorar l’atenció sanitària i sociosanitària dels ciutadans
Dijous 05/09/2013
L'entitat s'ofereix a col·laborar en el Pla interdepartamental d'interacció dels serveis sanitaris i socials per reforçar l'actuació conjunta

La Unió considera que la proposta d'abordatge conjunt i cooperatiu dels departaments de Salut i Benestar Social i Família suposarà una gran millora per a la qualitat en l'atenció assistencial dels ciutadans. A més, des de l'entitat, es remarca que les previsions d'envelliment de la població i l'augment de les malalties cròniques fan que aquest abordatge comú sigui més necessari que mai.

Segons Helena Ris, directora general de La Unió, “aquesta actuació facilitarà l'optimització de recursos ja existents i significarà més qualitat assistencial per al ciutadà i més eficiència per al sistema”.

Per aquests motius, l'associació empresarial es brinda a col·laborar amb els dos departaments mitjançant aportacions tècniques al Pla interdepartamental d'interacció dels serveis sanitaris i socials. L'objectiu d'aquest pla és la creació d'una xarxa de serveis centrada en les persones, integral i integrada, eficient i de qualitat, i que, a més, garanteixi la continuïtat i l'eficiència en l'ús dels recursos.

En l'informe Repensant el Model Sanitari Català, presentat per La Unió l'any 2011, l'entitat ja apuntava la necessitat d'incentivar la coordinació dels serveis d'atenció sanitària i dels d'atenció a la dependència per a l'atenció dels pacients fràgils i crònics. A més, en aquest informe es destacava la necessitat de desenvolupar nous models organitzatius d'atenció per a aquests pacients.

 
09/12/13
Nota de premsa
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 22/01/2020