La Unió veu necessari un Pla estratègic que permeti les entitats albirar un horitzó de recuperació en benefici del conjunt del sistema

La Unió veu necessari un Pla estratègic que permeti les entitats albirar un horitzó de recuperació en benefici del conjunt del sistema
Del 02/05/2011 al 24/05/2013

Premis Unió a la Innovació en gestió per a la Fundació Puigvert, el Consorci Sanitari Integral i la Corporació Sanitària Parc Taulí

En el marc de l'Assemblea General de Membres Associats de la Unió Catalana d'Hospitals es van ratificar els càrrecs de la Junta Directiva i es va aprovar la memòria d'activitats 2010, així com l'informe sobre els comptes de l'any anterior. L'acte de cloenda va estar presidit pel conseller de salut, Boi Ruiz i es van lliurar els premis Unió a la innovació en gestió.

En la cloenda, el president de La Unió, Manel Jovells, va expressar la lleialtat institucional que sempre ha mantingut l'entitat sense renunciar, però, a ser una veu crítica. Davant les mesures d'ajustament plantejades pel Departament, va destacar que l'Administració ha incorporat algunes de les propostes de La Unió, com per exemple la importància de fixar els dos trams: un primer assumible “amb mesures dures de gestió” i un segon que només és possible a través d'acords polítics i socials per tal de consensuar que les mesures esdevinguin el menys lesives possible fent un abordatge específic a cada centre i a cada territori.

En aquest sentit, va fer dues propostes: habilitar una taula tècnica d'experts posant a disposició del Departament el coneixement expert de La Unió i situar l'escenari actual en un pla d'actuació estratègic que permeti les entitats albirar un horitzó de recuperació que desemboqui en una situació d'estabilitat.

El discurs de cloenda de l'acte va ser a càrrec del conseller de salut, Boi Ruiz, que va destacar que “vivim un canvi de paradigma que ens obliga a fer les coses de manera diferent”. El conseller va explicar que “hem de millorar la qualitat i l'equitat dels serveis des d'una altra manera de fer”. Ruiz va insistir en què les mesures plantejades són necessàries per preservar el model sanitari català.

El conseller va agrair l'esforç que les entitats sanitàries i socials i els seus equips directius estan fent davant la situació del país i va demanar la màxima col·laboració per canviar la manera de fer les coses, així com un “pacte d'estat” en l'àmbit del sistema nacional de salut.

El conseller va destacar que el sector salut i social i els seus professionals tenen iniciatives molt positives que s'han de tenir en compte, com es va demostrar als Premis Unió 2010 a la innovació en gestió, que van ser entregats durant la cloenda de l'acte per la secretària general del Departament de salut, Roser Fernández. Aquests premis tenen com a objectiu aportar excel·lència a la capacitat d'adaptació a nous entorns i posar en valor l'aportació dels professionals a través de les entitats. Els premiats van ser: Fundació Puigvert (en la categoria d'innovació en polítiques d'eficiència i sostenibilitat); Corporació Sanitària Parc Taulí (innovació en gestió de les persones); i Consorci Sanitari Integral (innovació en gestió assistencial a les persones). Grup SAGESSA, Fundació Hospital Plató i Benito Menni es van situar com a finalistes.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 28/02/2024