Les entitats sanitàries de Catalunya i la contractació de metges estrangers en els centres sanitaris

Les entitats sanitàries de Catalunya i la contractació de metges estrangers en els centres sanitaris
Del 19/06/2008 al 22/06/2008

Barcelona, 19 de juny de 2008- El debat produït darrerament des de la política en relació a l'impacte negatiu de la contractació de metges estrangers en la qualitat i seguretat dels serveis no pot ser al nostre parer més irresponsable.

  • No es dóna cap element objectiu que justifiqui l'alarmisme.
  • Els professionals contractats gaudeixen de les garanties i certificacions suficients per realitzar l'exercici professional pel qual són competents.
  • El problema real és la lentitud de l'Administració competent en la matèria per agilitzar les certificacions oportunes de l'idonietat de tots aquells professionals que estan pendents i en espera de contractar. Aquesta lentitud obeeix a l'aplicació de normes més pensades per protegir el mercat dels professionals espanyols en un moment d'excés d'aquests professionals, ara ja fa uns quants anys, que a resoldre a curt termini el problema que avui es planteja.

Des de la Unió Catalana d'Hospitals, demanem un cop més que la sanitat i l'assistència no serveixin per un debat d'interessos polítics i sí un debat d'interès polític i social que permeti afrontar a tots la limitació actual de recursos professionals i a mig termini dels recursos econòmics. Cal cercar la complicitat dels ciutadans, amb transparència sobre la realitat dels problemes i no el seu alarmisme, acordant mesures útils i aplicables si s'escau.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 26/05/2020