Les organitzacions empresarials del sector social demanen a la consellera de Benestar Social i Família que no apliqui la suspensió dels ajuts

Les organitzacions empresarials del sector social demanen a la consellera de Benestar Social i Família que no apliqui la suspensió dels ajuts
Dimecres 31/07/2013

(Barcelona, 31 de juliol)-. ACRA, la Unió Catalana d'Hospitals, el Consorci de Salut i Social de Catalunya i UPIMIR volen expressar la seva preocupació davant l'anunci fet per part de la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, sobre la suspensió dels ajuts de la Llei de la Dependència (prestacions econòmiques vinculades a serveis) durant els mesos d'agost i setembre.

Tot i que es tracta d'una mesura transitòria, les organitzacions empresarials del sector assistencial volen manifestar que:

  • Aturar les Prestacions Econòmiques Vinculades a Servei (PEVS) durant dos mesos impedirà que persones grans, que no poden pagar una plaça, es quedin sense ingressar en un centre, abocant moltes famílies a una situació molt complicada.
  • Aquesta mesura crearà desocupació en els establiments assistencials, quan ja hi ha una llista d'espera de 17.000 persones. El sector és un dels pocs que ha mantingut la capacitat per generar ocupació (actualment d'un 1,2% sobre el total de la població activa catalana) i un increment de cotitzacions a la Seguretat Social.
  • La mesura s'afegeix al fet que l'ICASS no ha liquidat la totalitat del deute als centres proveïdors.

Per tot això, les entitats demanen a la consellera que:

  • Reconsideri l'aplicació d'aquesta mesura que afecta directament els centres que han apostat per mantenir un sector clau per a la cohesió social i que constitueix un estímul per a la recuperació econòmica del nostre país.
  • Que estableixi un calendari per liquidar els deutes pendents amb els centres proveïdors de serveis.
  • Que no se segueixin retallant els pressupostos de Benestar Social i Família si es vol garantir la continuïtat d'aquest sector i atendre les necessitats assistencials de la nostra gent gran

Les entitats s'ofereixen a treballar amb la conselleria de Benestar Social i Família en favor de la sostenibilitat d'un sector tan important pel nostre país.

Gabinet de premsa 93 552 92 10/ 285 19 19/ 648091915

 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 02/08/2021