Les patronals presenten una plataforma encaminada a orientar polítiques en favor de l’estabilitat del sector sanitari

Les patronals presenten una plataforma encaminada a orientar polítiques en favor de l’estabilitat del sector sanitari
Del 03/06/2011 al 07/06/2013

En la reunió de la Mesa Laboral Sectorial de Salut, les patronals, Unió Catalana d'Hospitals, CAPSS (CSC) i ACES, han presentat als sindicats, UGT, CC.OO, i Metges de Catalunya, Satse i CATAC una plataforma amb l'objectiu de mantenir l'estabilitat de l'ocupació en el sector sanitari.

Les patronals han posat l'accent en que el factor temps és un condicionant clau en aquest procés per tal de poder assolir els objectius pressupostaris que marca el Departament de Salut en les entitats sanitàries.

La plataforma que plantegen les patronals incorpora mesures de flexibilitat de les condicions de treball i consisteixen a incrementar la jornada 10/15 minuts al dia (actualment, en la majoria dels centres, és inferior a 35 hores a la setmana); vincular una part de la Retribució Variable als resultats econòmics de les empreses; i mantenir les retribucions d'acord amb el Decret Llei 3/ 2010 garantint com a contrapartida l'estabilitat de l'ocupació.

Els sindicats han manifestat la seva voluntat d'analitzar la plataforma presentada per les patronals.

La reunió mantinguda avui forma part del procés de converses per acostar posicions que permetin arribar a un acord en el conveni col·lectiu del sector sanitari concertat. Les patronals esperen que els sindicats puguin valorar la proposta i finalment es trobin punts d'aproximació que permetin concretar-se en la signatura d'un conveni en el sector sanitari concertat.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 26/02/2024