Manel Jovells i Helena Ris, president i directora general de la Unió Catalana d’Hospitals

Manel Jovells i Helena Ris, president i directora general de la Unió Catalana d’Hospitals
Del 18/01/2011 al 25/01/2013

La patronal del sector sanitari concertat agrupa més de 100 entitats i compta amb més de 40.500 treballadors

Barcelona, 18 de gener de 2011-. La Junta Directiva de la Unió Catalana d'Hospitals ha escollit Manel Jovells i Helena Ris com a president i directora general en substitució de Boi Ruiz i de Roser Fernández, respectivament, els quals van abandonar els seus càrrecs en ser nomenats conseller de Salut i secretària general del departament de Salut.

president unió manel jovells
Manel Jovells, llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Central de Barcelona, ocuparà la presidència de La Unió i de la Fundació Unió, entitat vinculada a La Unió, i alhora, continuarà exercint les seves funcions com a director general de la Fundació Althaia, Xarxa Assistencial de Manresa,
Fundació Privada.

Jovells compta amb una consolidada i àmplia experiència en la gerència i direcció d'entitats sanitàries i socials, tant en l'àmbit públic com privat. Entre aquestes responsabilitats, Jovells ha estat gerent de l'Hospital de Sant Bernabé de Berga (1982-1983); gerent de l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla (1984-1989); gerent de l'àrea de gestió de Barcelona Ciutat de l'Institut Català de la Salut (ICS) (1989-1992); director de la divisió d'atenció primària de l'ICS (1993-1994); gerent de l'ICS (1995-1999); secretari general del departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya (2000-2003); i des de 2004 és i continua exercint les seves funcions com a director general de la Fundació Althaia, Xarxa Assistencial de Manresa, Fundació Privada.

helena ris directora general
Helena Ris és llicenciada en medicina per la Universitat Barcelona, especialitzada en pediatria. La seva experiència professional ha estat lligada a l'àmbit sanitari ocupant diversos llocs de responsabilitat, tant a l'Administració com a la gestió de centres sanitaris. Ris ha estat directora del Programa d'implantació de la reforma de l'atenció primària i cap del Servei d'ordenació d'atenció primària de la Direcció General i Organització de la Planificació Sanitària (1987). Amb la creació del Servei Català de la Salut va ser directora de la Divisió d'atenció primària i hospitalària i posteriorment va assumir la subdirecció de l'Àrea Sanitària del CatSalut. De 1996 -1998 va ser subdirectora gerent de la Ciutat Sanitària i Universitària de Bellvitge. Posteriorment, i fins al 2001, es va fer càrrec de la gerència de la Regió Sanitària Centre del CatSalut.

Des de l'any 2001 i fins a dia d'avui, ha estat directora general de la Corporació Sanitària Parc Taulí, entitat que ara deixa per assumir la direcció general de la Unió Catalana d'Hospitals. El novembre de 2010 el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona li va atorgar el Premi a l'Excel·lència Professional.

La Unió és una associació empresarial formada per 109 entitats sanitàries i socials que aglutinen més de 380 centres, que generen més de 45.000 llocs de treball i que tenen com a element comú la prestació de serveis sanitaris i socials als ciutadans, posant a la seva disposició els recursos patrimonials, humans i tecnològics per tal de garantir una assistència de màxima qualitat i eficiència. Aquestes entitats defensen un model sanitari i social públic participat per la societat civil sobre la base de l'autonomia de gestió empresarial.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 26/05/2020