Patronals i sindicats del sector sanitari concertat signen el II Conveni laboral del SISCAT

Patronals i sindicats del sector sanitari concertat signen el II Conveni laboral del SISCAT
Dimecres 21/11/2018
  • L'acord s'ha assolit gràcies al compromís de patronals i sindicats per restituir les condicions laborals dels professionals
  • El conveni permet disposar d'un escenari d'estabilitat que permet encarar els reptes de present i futur del sistema sanitari

Barcelona, 21 de novembre de 2018.- Les associacions empresarials Unió Catalana d'Hospitals (La Unió), Consorci Associació Patronal Sanitària i Social (CAPSS) i l'Associació Catalana d'Entitats de Salut (ACES), i els sindicats CCOO, UGT i SATSE hem signat aquest migdia el II Conveni laboral de la sanitat concertada del SISCAT, que afecta 50.000 professionals, per al període 2017-2020. L'acord ha estat possible gràcies al compromís de sindicats i patronals, amb el suport del Departament de Salut i el CatSalut, en l'objectiu de la restitució de les condicions laborals.

El conveni 2017-2020, que permet dos anys més d'ultraactivitat, significa disposar d'un escenari d'estabilitat a tres anys vistaque ha de permetre encarar els reptes de present i de futur del sistema sanitari.

Des de les associacions empresarials volem manifestar el nostre compromís per seguir treballant per a un millor finançament del sistema de salut, ja que és necessari donar continuïtat a la millora de les condicions laborals i a la recuperació de la suficiència de les tarifes de l'acció concertada. 

Després d'un procés de negociació que es va iniciar a finals de 2017, el II Conveni de la Sanitat Concertada incorpora millores en les taules salarials i també en altres aspectes.

Les taules salarials per al 2018 tindran els increments acordats en la Mesa de la Funció Pública i, per als anys següents, la previsió és la publicada al BOE núm. 74 del 26/03/2018. El 2018, les taules s'incrementen un 1,825 % que, per al 2019, es consolida en un 1,95 %. El 2019, les taules salarials s'incrementen entre el 2,25% i el 2,75% i, per al 2020, entre el 2% i el 3,85%.

El conveni també recull la millora de les condicions de la Incapacitat Temporal (IT), es recupera la jornada laboral de 2008 i també s'inclou l'equiparació salarial dels metges i infermeres d'atenció primària amb l'atenció hospitalària.

Així mateix, s'incorporen al text del conveni els acords de la Comissió Paritària i es modifiquen diversos articles per adaptar-los a la normativa vigent. Es milloren, entre altres, aspectes de compactació de lactància, s'afegeix l'excedència per conciliació de vida familiar i laboral, s'amplien els supòsits de l'excedència especial per motiu d'estudis vinculats a l'activitat de l'organització i es flexibilitza el gaudiment de dies per matrimoni i per malaltia greu.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 30/10/2020