Patronals i sindicats signen el I Conveni col·lectiu de la sanitat concertada catalana

Patronals i sindicats signen el I Conveni col·lectiu de la sanitat concertada catalana
Dijous 28/05/2015

(Barcelona, 28-05-15)-. Aquesta tarda, les organitzacions empresarials Unió Catalana d'Hospitals, el Consorci de Salut i Social de Catalunya i l'Associació Catalana d'Entitats de Salut i els sindicats CCOO, UGT i SATSE han signat el I Conveni col·lectiu de treball dels hospitals d'aguts, centres d'atenció primària, centres sociosanitaris i centres de salut mental concertats amb el Servei Català de la Salut, que afecta uns 60.000 treballadors al nostre país. El conveni tindrà una vigència d'1 de maig de 2015 a 31 de desembre de 2016.

Aquest conveni ha estat fruit d'intenses negociacions i s'ha pogut signar després que el Departament de Salut aprovés un increment de tarifes per als centres a partir de l'1 de maig.

Les patronals han acceptat destinar íntegrament aquests recursos a la recuperació salarial dels treballadors dels sector, tal com recull la proposta del President de la Mesa Negociadora, la qual cosa ha permès signar el I Conveni de la sanitat concertada a Catalunya. 

Les organitzacions sanitàries assumiran l'esforç que suposa aquest I Conveni de la sanitat concertada a més d'assumir amb recursos propis els increments de despesa generats per la pujada de l'IVA, les cotitzacions a la Seguretat Social i altres despeses de consums i fàrmacs, que s'hauran d'afegir a les malmeses economies de les entitats d'aquest sector.

Les patronals volen destacar que la firma del I Conveni de la sanitat concertada suposa mantenir la unitat del sector, unes condicions de treball homogènies i unes estructures de costos de personal similars i l'assumpció sectorial dels conflictes col·lectius.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 20/04/2024