Sense acord entre patronals i sindicats en l’últim intent d’aproximació en la Mesa Laboral Sectorial de Salut

Sense acord entre patronals i sindicats en l’últim intent d’aproximació en la Mesa Laboral Sectorial de Salut
Del 23/06/2011 al 21/06/2013

Malgrat els esforços, les patronals lamenten profundament la manca d'un acord que afecta 40.000 professionals

En el marc de les converses de la Mesa Laboral Sectorial de Salut mantingudes fins avui, patronals (Unió Catalana d'Hospitals, CAPSS i ACES) i sindicats (UGT, CC.OO., Satse, Sindicat de Metges) no han pogut arribar a un acord en favor de les polítiques que garanteixin l'estabilitat en l'ocupació en el sector sanitari que presta serveis de cobertura pública (públic i concertat).

Aquest acord és del tot necessari per tal de poder assolir a finals d'any els objectius pressupostaris marcats pel Departament de Salut en les entitats sanitàries.

Les patronals lamenten profundament que malgrat els esforços fets no s'hagi arribat a un acord, que hauria afectat uns 40.000 professionals del sector. Sobre aquest acord s'esperava assentar les bases del conveni del sector sanitari concertat actualment en situació de pròrroga des de 2008 i restablir una certa normalitat en les relacions laborals del sector.

En base a la plataforma presentada, les tres patronals han manifestat reiteradament que es poden evitar EROs d'extinció perquè, amb les mesures proposades, s'haurien pogut assolir els objectius pressupostaris. Aquestes mesures incorporen criteris de flexibilitat de les condicions de treball que consisteixen en incrementar la jornada 10/15 minuts al dia (actualment, en la majoria dels centres, és inferior a 35 hores a la setmana); vincular una part de la Retribució Variable als resultats econòmics de les empreses; i mantenir les retribucions d'acord amb el Decret Llei 3/ 2010 garantint com a contrapartida l'estabilitat de l'ocupació.

Les patronals també havien proposat la creació d'una comissió paritària a cada centre, amb l'objectiu que els professionals puguin fer un seguiment individual dels acords a cada centre i participar de les decisions clíniques per tal d'acomplir les mesures d'ajustament al dèficit platejades pel Departament de Salut.

La Generalitat de Catalunya a través de Salut, d'Economia i Coneixement i Governació i Relacions Institucionals s'havia compromès a avalar aquest acord entre patronals i sindicats.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 26/02/2024