Trobada plenària i conjunta de les tres patronals per preparar la reunió de la mesa sectorial de Salut

Trobada plenària i conjunta de les tres patronals per preparar la reunió de la mesa sectorial de Salut
Del 16/06/2011 al 13/06/2014
  • Les patronals oferiran un pacte per l'estabilitat dels llocs de treball i la transparència, però volen tancar un acord demà.

  • Es mantindrà la plataforma presentada la setmana passada, afegint la possibilitat de crear una comissió de seguiment i vigilància del compliment dels pactes.

Les tres patronals del sector salut han celebrat una reunió extraordinària i conjunta per consensuar posicions de cara a la reunió de demà de la taula de sector que examina els efectes laborals de la disminució d'ingressos provinents del CatSalut.

A la reunió hi han participat un centenar de gerents i responsables de recursos humans de tots els centres que presten serveis sanitaris de cobertura pública (concertats).

El plenari de les tres patronals ha donat per bona l'última oferta presentada als sindicats del sector. Les patronals adoptaran el compromís de no presentar EROs extintius. Els sindicats han d'acceptar tornar a la jornada laboral del 2006 (un increment de jornada de 10/15 minuts diaris); assumir la reducció del 5 dels salaris que es va aplicar l'any passat al sector públic i al sector privat concertat; i que es vinculi una part de la retribució variable als resultats econòmics de les empreses.

Els reunits s'han refermat també en la necessitat d'arribar a un pacte demà divendres o acompanyar els centres per tal que intentin assolir pactes d'empresa. Es considera que el factor temps és crucial si es vol aconseguir l'objectiu econòmic fixat per l'Administració a finals d'any. El Govern de la Generalitat de Catalunya s'ha compromès a avalar els pactes a què arribin patronals i sindicats.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 28/02/2024