Valoració del Fòrum de Diàleg Professional, organitzat pel Departament de Salut

Valoració del Fòrum de Diàleg Professional, organitzat pel Departament de Salut
Dimecres 19/09/2018

Barcelona, 19/9/18.- La Unió, associació d'entitats sanitàries i socials, ha participat aquest matí al Fòrum de Diàleg Professional, organitzat pel Departament de Salut. Des de La Unió es considera que els professionals són l'actiu principal de les organitzacions sanitàries i socials i, per això, es valora positivament la creació d'aquest espai de diàleg. Des del punt de vista de l'associació, el Fòrum de Fiàleg ha de ser un punt de partida que permeti treballar conjuntament amb una triple visió:

  • Pel que fa a la professió, s'ha de millorar el reconeixement professional, tant retributiu i de condicions laborals com pel que fa a l'apoderament en les decisions clíniques i la flexibilitat en l'organització del treball. Tal com apunta Roser Fernández, directora general de La Unió, dignificar la professió és necessari per retenir i atraure el talent.
  • Pel que fa a les organitzacions, La Unió, amb el Projecte +Futur, se suma a l'objectiu expressat per la consellera de Salut, Alba Vergés, de construir la salut del futur. En aquest sentit, Roser Fernández apunta que el futur proper implicarà nous reptes i que, per donar-hi resposta, serà necessari fer canvis en àmbits relacionats amb els professionals (adequació i nous rols professionals, equips multidisciplinaris, treball en xarxa, transformació digital, transformació del model assistencial i la configuració clàssica dels serveis, etc.).
  • Pel que fa a les persones, la formació i els valors han de ser prioritaris per humanitzar les organitzacions i el tracte. Cal, per una banda, escoltar la veu del pacient i de les seves famílies i, per una altra, actuar preventivament en la comunitat, acompanyar el pacient al domicili i corresponsabilitzar-lo de la seva salut.

Així doncs, des de l'entitat es demana que es tinguin en compte tots aquests reptes i que s'abordin amb responsabilitat, de manera conjunta, amb la implicació de tots els agents del sector, deixant de banda els corporativismes i donant veu als professionals i els pacients i les seves famílies.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 14/08/2020