La Unió reuneix els seus associats a l’Assemblea General Ordinària

La Unió reuneix els seus associats a l’Assemblea General Ordinària
Dissabte 09/12/2017
Assemblea general d'Associats, desembre 2017
La Unió va celebrar la seva 114a Assemblea General Ordinària el passat 14 de desembre. A la sessió es va presentar l'Informe de la Direcció General de La Unió, a càrrec d'Helena Ris, qui va exposar el Pla de Treball 2018-2019, el qual va ser aprovat. La directora general també va explicar en quin punt es troba el projecte +Futur, en el marc del qual ja s'han desenvolupat la taula rodona inicial, els grups nominals a través dels consells i grups focals, i els grups de debat de discussió de resultats i accions.
 

D'altra banda, els vocals-presidents dels Consells de Sector van donar a conèixer els objectius principals de cada sector amb relació al Pla de Treball 2018, així com del Fòrum d'Associats Col·laboradors. També va ser presentat i aprovat el pressupost per a l'exercici 2018; es van ratificar les vocalies-presidències dels Consells d'Atenció a la Salut Mental, Atenció Sociosanitària i Atenció a la Dependència; la cobertura de vacants i renovació ordinària dels membres de la Junta Directiva, i el moviment d'associats. Actualment, La Unió compta amb 112 associats individuals i col·lectius i 29 associats col·laboradors.

Portada Referent, 2017, número 16
En un altre ordre de coses, es va presentar el número 16 del Referent, la revista de management per al sector sanitari i d'atenció a la dependència, el qual, en aquesta edició, se centra en "Un model de tots per a tothom". A més, es va donar a conèixer el document de posicionament institucional se La Unió sobre l'RSC, acció emmarcada en l'objectiu estratègic 5.2 de l'associació empresarial: Fomentar i donar suport al desplegament de l'RSC entre les entitats associades.
 

En el marc de l'Assemblea, també es va posar en valor el fet que Barcelona acollirà el Congrés Mundial d'Hospitals el 2020, el qual serà organitzat per La Unió, de la mà de la International Hospital Federation, i que comptarà amb les aportacions que es vulguin proposar des de les entitats associades. L'acte va servir per donar més informació sobre aquesta iniciativa.

Assemblea general d'Associats, desembre 2017
La cloenda de la sessió –que va ser presidida pel director del Servei Català de la Salut, David Elvira, i va incloure la conferència 'Comunicació i l'entorn actual', del priodista Toni Aira–, Enric Mangas, president de La Unió, va fer un repàs per l'activitat de l'associació al llarg de 2017. Segons va dir, l'entitat s'ha centrat en proporcionar suport al model sanitari i social català en base a:
 
  • El desplegament de les directives europees en matèria de contractació administrativa
  • La lectura  que ha fet el Servei català de la Salut de l'aplicació de la Llei de Transparència als proveïdors privats del SISCAT
  • La defensa del retorn a la situació abans de les retallades.
  • La presentació de “Repensant el model d'atenció a les persones amb dependència: anàlisi i propostes per a una revisió constructiva del model”

A continuació, el president va mostrar el seu suport al Govern des dels fets que s'han anat succeint des de l'1 d'octubre. I, abans d'acabar, va posar en valor l'Exposició de La Unió, el fet que el Congrés Mundial d'Hospitals serà organitzat per La Unió i la feina fet amb el projecte +Futur. L'acte de cloenda de l'Assemblea també va incloure l'entrega de la vuitena edició dels Premis La Unió a la Innovació en Gestió.

Properament s'enviarà una newsletter amb informació ampliada de l'Assemblea.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 19/10/2018