Associats a La Unió, referents europeus en innovació i bones pràctiques en l'atenció integrada

Associats a La Unió, referents europeus en innovació i bones pràctiques en l'atenció integrada
Del 09/04/2019 al 31/01/2029

El projecte europeu de recerca ACT@Scale, inclòs en el marc del programa Horitzó 2020, ha fet públic el seu informe final "Experiences on Scaling Care Coordination and Telehealth Best Pratices", on s'hi descriuen i analitzen un total de 15 iniciatives europees d'atenció integrada que han estat seleccionades per la seva capacitat d'innovació i com a referents en bones pràctiques de salut. D'entre aquestes experiències –seleccionades com a casos d'èxit– cal destacar la inclusió de cinc projectes que s'estan duent a terme a Catalunya.

En aquest estudi hi han participat quinze organitzacions d'un total de vuit estats i regions europees, d'entre els quals, País Basc, Dinamarca, Països Baixos, Escòcia, Alemanya i Catalunya n'han aportat experiències. Tres experiències són d'entitats associades a La Unió:

 • Els equips d'atenció residencial de MUTUAM han aportat bones pràctiques en la implementació d'un pla de decisió anticipada que ha permès respectar les voluntats i decisions de les persones en el procés de final de vida.
   
 • El Parc Sanitari Pere Virgili i el programa TransicionA, que ha millorat les transicions assistencials a l'alta dels pacient fràgils atesos a la Unitat de Subaguts, a través d'una intervenció centrada en la persona i coordinada amb l'atenció primària. S'ha aconseguit, entre d'altres, millorar l'adherència a la medicació, fomentar l'autocura i el retorn a l'activitat física.
   
 • Els programes de l'Hospital Clínic de Barcelona sobre Prehabilitació de l'activitat física per a candidats d'alt risc en cirurgia major i el del pacient crònic complex han obtingut bons resultats en la reducció de les complicacions i reingressos i en l'acceptació del servei per part dels pacients, cuidadors i familiars respectivament.

 

Per més informació:

Adreça web Handbook: https://www.act-at-scale.eu/news/the-actscale-handbook-is-here/

Web projecte: http://aquas.gencat.cat/ca/ambits/internacional/avaluacio-i-qualitat/act-scale/

 

  recurs
  recurs
  La Unió
  València, 333 baixos
  08009 Barcelona (Barcelona)
  Tel 93 209 36 99
  uchuch.cat
  Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
  Data última actualització: 28/02/2024