Recorregut pels 40 anys d'Atenció Primària

Recorregut pels 40 anys d'Atenció Primària
Diumenge 11/11/2018
newsletter atenció primària vídeos
Des de La Unió hem volgut aprofitar els 40 anys de la publicació de la Declaració d'Alma-Ata i la publicació de la nova declaració, la Declaració d'Astana, per reivindicar l'Atenció Primària. És per això que s'ha editat una newsletter en la qual es recullen declaracions d'experts del sector, per entendre el pas d'Alma-Ata a Astana i per explicar quines són les transformacions que l'Atenció Primària requereix per assolir tot el seu potencial i per oferir un millor servei a la població. Podeu consultar aquí la newsletter "La Declaració d'Alma-Ata, 40 anys d'Atenció Primària". Inclou vídeos amb declaracions de Eric de Roodenbeke, CEO de la International Hospital Federation, Anna Riera, directora de Participació Associativa de La Unió, Albert Ledesma, metge de família i primer president del Consell d'administració de l'EAP Vic, Josep Fusté, director d'Anàlisi Econòmica, Estudis i Prospectiva de La Unió, Helena Ris, exdirectora general de La Unió i responsable de la reforma de l'Atenció Primària a Catalunya, Lluís Colomés, vocal president del consell d'Atenció Primària de La Unió i Àlex Escosa, metge de família i director de l'Atenció Primària del Parc Sanitari Pere Virgili, així com les intervencions de Juan Tello i Laurentino Marti, experts del WHO European Centre for Primary Health Care.
tira newsletter primària Alma-Ata Astana

La Conferència d'Astana, que debat sobre els temes d'Atenció Primària a nivell mundial, va cloure la reunió celebrada a finals d'octubre a Kazakhstan amb una destacada declaració d'intencions, la Declaració d'Astana. Aquest posicionament estableix una visió que es basa en la idea que el dret a la salut és un dret fonamental, així com en la reafirmació dels valors d'Alma Ata. La Unió, a través de la International Hospital Federation (IHF), ha contribuït en aquesta declaració d'intencions. Des de l'associació s'ha fet èmfasi en el paper que tenen els diversos serveis sanitaris en aquesta visió holística, que ha de ser compartida per tots els serveis de salut i socials, i el repte de la qual és assolir una autèntica atenció centrada en les persones i les seves necessitats canviants de salut i suport, cura i acompanyament. Per a La Unió, l'accés als serveis necessaris i a la salut és un objectiu que han de compartir tots els agents dels sistemes sanitaris, un esforç que comporta coordinar-se i compartir aquesta atenció de la manera més eficaç en benefici de les persones i comunitats.

Els documents que acompanyen la declaració es poden consultar en el següent enllaç.

 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 19/02/2020