El Departament de Salut impulsa el Model d'atenció a l'endometriosi a Catalunya

El Departament de Salut impulsa el Model d'atenció a l'endometriosi a Catalunya
Diumenge 16/09/2018

El Departament de Salut va presentar, el passat 17 de setembre, el Model d'atenció a l'endometriosi a Catalunya, una malaltia que pot afectar al 10% de les dones d'entre 15 a 49 anys. El model conté un protocol clínic-assistencial, consensuat per un ampli grup d'experts de diferents disciplines, i una reordenació de serveis que tenen per objectiu donar visibilitat a les dones amb aquesta malaltia, millorar l'accés a un diagnòstic més ràpid i abordar-la de manera integral al llarg dels diferents nivells assistencials per adequar l'atenció a les necessitats específiques de cada dona.

Aquest model d'atenció s'implementarà de forma progressiva i coordinada. La primera fase del desplegament incorporarà la difusió d'informació sobre el Model d'atenció a l'endometriosi a Catalunya a tota la xarxa d'atenció primària i a tots els hospitals amb servei de ginecologia amb capacitat per atendre aquesta malaltia. També preveu la identificació, dins del primer any, dels hospitals de referència per l'endometriosi d'alta complexitat.

A la presentació i la nota de premsa del Departament de Salut es pot consultar els aspectes concrets d'aquest model d'atenció a l'endometriosi.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 17/05/2024