El Govern de l'Estat acorda interposar un recurs contra la Llei d'universalització de l'assistència sanitària

El Govern de l'Estat acorda interposar un recurs contra la Llei d'universalització de l'assistència sanitària
Divendres 06/04/2018

La Llei 9/2017 d'universalització de l'assistència sanitària al sistema públic de Catalunya, aprovada amb un ampli suport del Parlament, es va fer amb la voluntat de garantir l'accés universal a l'assistència a tota la ciutadania, dret fonamental que s'havia vist limitat pel Reial decret llei 16/2012, de 20 d'abril, de mesures urgents per garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut i millorar la qualitat i seguretat de les seves prestacions.
 
El passat divendres 23 de març, el Consell de Ministres va acordar interposar un recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei d'universalització de l'assistència sanitària. En aquest nou context, el Servei Català de la Salut ha informat que, com a garant del sistema sanitari públic, d'acord amb els instruments i el marc legal vigent, continuarà garantint l'atenció sanitària a la població resident a Catalunya.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 19/10/2018