El grup Nursing Now Catalunya publica els objectius i accions per millorar la salut de la població i potenciar l’excel·lència de les cures infermeres

El grup Nursing Now Catalunya publica els objectius i accions per millorar la salut de la població i potenciar l’excel·lència de les cures infermeres

Nursing Now és una campanya global de tres anys impulsada pel Consell Internacional de les Infermeres (CII), l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i el Burdett Trust for Nursing (UK). El 3 de gener de 2019, La Unió, a proposta del Consell Tècnic Assessor d'Infermeria, va adherir-se. Té per objectiu posicionar la professió infermera allà on ha d'estar i apoderar les infermeres per liderar els reptes de salut del segle XXI. Vol impulsar l'excel·lència i posar al centre les cures infermeres com a instruments per a la millora de la salut de la població i la disminució de les desigualtats.

grup nursing now

El 14 de febrer de 2019, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va adherir-se de manera explícita a la campanya en un acte públic celebrat a la ciutat de Barcelona on la Consellera de Salut, Alba Vergés, va donar a conèixer els compromisos del govern català per promocionar l'aportació de les infermeres al sistema sanitari català i es va presentar el grup Nursing Now Catalunya. Aquest grup ha treballat durant aquests mesos per elaborar una proposta que concreta els objectius operatius i accions a aplicar en el sistema sanitari de Catalunya a partir d'ara. Uns objectius i accions que es basen en els 5 objectius estratègics de la campanya global:

  1. Incrementar la inversió en la millora de les condicions laborals (inclosa la formació i el desenvolupament professional) de les infermeres.
  2. Impulsar i difondre les pràctiques infermeres efectives i innovadores.
  3. Augmentar la influència de les infermeres en les polítiques de Salut.
  4. Augmentar el nombre d'infermeres en llocs de lideratge i les oportunitats de desenvolupament professional.
  5. Incrementar i traslladar l'evidència sobre els àmbits on les infermeres tenen més impacte, minimitzant les barreres que impedeixen aplicar-ho.

El document Objectius Nursing Now Catalunya ja es pot consultar en català, castellà i anglès.

Aquesta campanya parteix de l'informe elaborat per la Comissió de Salut del Parlament britànic l'octubre de 2016 anomenat ‘Triple Impact' i posa de manifest la necessitat d'impulsar el lideratge de les infermeres en els sistemes de salut i comptar amb la seva aportació en la promoció de la salut i en la prevenció de les malalties. Una campanya que molt aviat veurà complert un dels seus objectius, ja que l'Assemblea Mundial de la Salut ha declarat el 2020 com l'Any Internacional de la Infermera i la Llevadora. Per primer cop a la història, arreu del món, es retrà homenatge a la important tasca que cada dia infermeres i llevadores duen a terme en l'àmbit assistencial, en la investigació, la docència i la salut de les persones.

 

Objectius Nursing Now Catalunya (versió en català)

Objectivos Nursing Now Catalunya (versión en castellano)

Objectives Nursing Now Catalunya (English version)

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 28/02/2024