El sector salut, clau en la reindustrialització i reconstrucció econòmica i social

El sector salut, clau en la reindustrialització i reconstrucció econòmica i social
Del 16/03/2021 al 22/03/2028

Marcarà la competitivitat diferencial dels països i avui ja és una palanca de creixement i de generació d'ocupació

(Barcelona-, 16 de març) En el Webinar El sector Salut: Una oportunitat per a la reindustrialització i reconversió d'empreses que han impulsat avui Foment, La Unió Catalana d'Hospitals i la International Hospital Federation ha quedat palès que aquest sector marcarà la competitivitat diferencial dels països i serà un eix per créixer diferent.

En la presentació, Josep Sánchez Llibre, President de Foment del Treball ha subratllat la importància que el sector salut i l'economia vagin de la mà en un context “d'esperança”, per l'arribada de les vacunes i les oportunitats de rellançament de l'economia.

Foto foment
En la seva intervenció, Roser Fernández, Directora General de la Unió Catalana d'Hospitals, ha aportat dades de la contribució econòmica del sector salut i de les seves potencialitats de futur com a sector tractor de la reconstrucció, reindustrialització i reconversió d'empreses, i de com la resposta  l'emergència de la COVID-19 ha despertat al teixit empresarial local. I aquest impacte estratègic cal sumar-hi el més essencial, que té cura del principal actiu d'un país, les persones.

El sector salut en xifres

El sector salut, a Catalunya, té i tindrà una contribució econòmica creixent: actualment, suposa el 8,4% del Valor Agregat Brut, més d'un 10,1% de l'ocupació, més d'un 5,2% de la Inversió Estrangera Directa, més d'un 7,8% de la inversió catalana a l'estranger, més d'un 8% de les exportacions catalanes de béns. I és el segon sector en innovació tecnològica

Sobre com la resposta a l'emergència de la COVID ha despertat el teixit empresarial local, Bartomeu Ayala, de la Fundació Althaia, Hospital de Manresa, ha mostrat diverses experiències demostratives relacionades a l'ecosistema d'innovació i tecnologia de l'entitat i com, vinculat al centre sanitari més important de la Catalunya central, les empreses desenvolupen projectes i productes que contribueixen a la millora del sistema de salut i, a la vegada, són una  oportunitat de mercat.

44è Congrés Mundial d'Hospitals

Ron Lavater, CEO de la Internacional Hospital Federation (IHF) i Anna Riera, directora d'afers internacionals de La Unió han explicat l'oportunitat que suposa el 44è Congrés Mundial d'Hospitals (WHC) que es farà a Barcelona del 8 a l'11 de novembre del 2021, que organitza la IHF i La Unió. Es tracta del primer congrés mundial d'aquestes característiques que se celebra en situació de pandèmia i que reunirà més de 1.500 experts de tot el món en una ciutat que aglutina moltes empreses que aposten pel sector salut. Segons ha dit serà una cita fonamental per compartir les experiències i els desenvolupaments innovadors que els hospitals i el conjunt d'organitzacions sanitàries i socials, estan liderant amb les empreses tecnològiques i de serveis. La COVID ha accelerat les transformacions i la recuperació en l'autonomia de la matèria primera a nivell internacional i també ha canviat la manera de competir en un mercat global. El Congrés serà una cita clau per aprendre i compartir en aquest sentit.

 

44è Congrés Mundial d'Hospitals

Premsa 648 09 19 15

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 15/06/2024