Els associats de La Unió s'impliquen amb La Marató de TV3

Els associats de La Unió s'impliquen amb La Marató de TV3
Diumenge 16/12/2018

Són moltes les entitats associades a La Unió i els seus professionals que s'han sumat a La Marató de TV3 d'enguany, dedicada a la recerca contra el càncer. Els associats han col·laborat organitzant activitats, la recaptació de les quals forma part dels més de 10 milions d'euros que s'han recollit, de moment, aquest any; aportant el seu coneixement i la seva experiència i amb la participació dels seus professionals i pacients.

D'aquesta manera, les entitats associades a La Unió han aportat el seu petit gra de sorra a un projecte en el que la població catalana s'implica de manera especial. L'edició d'enguany ha aplegat prop d'un milió de persones i ha comptat amb la celebració de més de 3.300 activitats populars arreu del territori. Entre elles, destaquen les iniciatives impulsades per les entitats associades a La Unió com l'Atenció Primària Vallcarca-Sant Gervasi; L'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau; l'Hospital Universitari Sagrat Cor; Fundació Hospital Sant Bernabé; Fundació Sanitaria de Mollet del Vallès; l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa; Serveis de Salut Integrats Baix Empordà; CAP Terrassa Nord; Pius Hospital de Valls i Fundació Vilaniu; Hospital comarcal de l'Alt Penedès; Corporació Sanitària Parc Taulí - CAP Sant Rafael; i Equip d'Atenció Primària de Vic - Àrea Bàsica de Salut de Vic Sud - CAP El Remei

Amb el lema "La investigació dona vida", es van dedicar quinze hores a la sensibilització i la divulgació del càncer, una malaltia que és la primera causa de mort a Catalunya entre els homes i la segona entre les dones. Els professionals dels centres associats a La Unió que van participar en el programa de La Marató han estat: Montserrat Domènech, cap del Servei d'Oncologia de l'Hospital Althaia Sant Joan de Déu de Manresa; Joaquim Bosch, Institut Català d'Oncologia de Girona; Noelia Pérez, cirurgiana de l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa; Moira Garraus, Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona; Joan Brunet, Institut Català d'Oncologia de Girona; Estela Pineda, oncòloga de l'Hospital Clínic; Aleix Prat, cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Clínic; Jordi López, hematòleg de l'Hospital de Sant Pau; Margarita Majem, oncòloga de l'Hospital Sant Pau; Elías Campo, director de recerca de l'Hospital Clínic; Ernest Nadal, Institut Català d'Oncologia; Agustí Barnadas, director del Servei d'Oncologia de l'Hospital de Sant Pau; i Cristina Fillat, cap del Grup de Teràpia Gènica i Càncer de l'IDIBAPS.

La Marató de TV3 és un projecte que fomenta i promou la recerca biomèdica d'excel·lència així com la sensibilització social sobre les malalties que es tracten en el programa La Marató. 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 05/06/2020