Els centres penitenciaris tindran un equip permanent de salut mental

Els centres penitenciaris tindran un equip permanent de salut mental
Dimarts 29/08/2017

El Govern de la Generalitat de Catalunya, a través dels departaments de Salut i Justícia, amplia amb 6,5 milions d'euros el pressupost destinat al tractament dels problemes de salut mental als centres penitenciaris i de justícia juvenil. En total, hi destinarà 18,5 milions d'euros l'any. Aquest creixement permetrà la contractació de més d'un centenar de professionals sanitaris a partir de la tardor, que suposarà un increment del 60% de la plantilla dedicada a la salut mental a les presons. D'aquesta manera, tots els centres disposaran d'un equip de salut mental permanent, que s'incorporarà als equips mèdics de cadascuna de les instal·lacions penitenciàries de Catalunya. A més de psiquiatres, tots els centres penitenciaris disposaran, per primera vegada, de psicòlegs clínics, infermers especialitzats en salut mental i terapeutes ocupacionals. Es tracta d'un important salt endavant perquè, fins ara, la majoria dels centres penitenciaris només disposaven d'un servei esporàdic de consulta psiquiàtrica.

Els consellers de Salut, Antoni Comín, i el de Justícia, Carles Mundó, van presentar aquest nou model d'atenció a la salut mental als centres penitenciaris i de justícia juvenil en un acte que va tenir lloc al passat 27 de juliol.

La informació referent a aquest increment de recursos per a la salut mental als centres penitenciaris i de justícia juvenil es troba ampliada en la nota de premsa distribuïda conjuntament pels departaments de Salut i Justícia.

 

 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 19/10/2018