Guia de detecció de persones amb problemàtica social a l'hospital d'aguts

Guia de detecció de persones amb problemàtica social a l'hospital d'aguts
Dissabte 09/12/2017
Guia de detecció de persones amb problemàtica social a l'hospital d'aguts
Ja està disponible al web de La Unió la Guia de detecció de persones amb problemàtica social a l'hospital d'aguts, que va ser presentada durant la VI Sessió Tècnica en Innovació de La Unió. Compartim el que fem en Treball Social del passat 16 de novembre. Aquest document té com a objectiu coordinar i agilitzar la intervenció i resolució dels serveis socials en casos que, en el moment de localitzar-se, pertanyen a l'àmbit sanitari.
 

Per elaborar aquesta guia, s'ha treballat en els àmbits de medicina, cirurgia general i especialitats, traumatologia, salut mental, ginecologia i obstetrícia i infància i s'ha col·laborat molt estretament amb el personal d'infermeria perquè és en el que recau la major part de la feina a l'estar en contacte amb la persona les 24 hores del dia.

D'altra banda, s'ha partit d'uns indicadors generals establerts pels treballadors socials i definits amb anterioritat i mitjançant protocols específics com els d'infància en risc, violència de gènere i maltractaments a la gent gran. Aquests indicadors, posteriorment, es van sotmetre a valoració per tenir consciència de si són un reflex de la realitat o hi ha la possibilitat que s'escapi algun cas i es va concloure que, en funció de la interpretació que se'n faci, es poden perdre casos. Finalment i per manca d'experiències prèvies, es va buscar l'aval d'aquests indicadors a través d'una recerca nacional i internacional de bibliografia.  

 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 14/12/2018