Inici de curs

Inici de curs
Divendres 18/09/2020

inici de curs

 

El 31 de juliol vam acomiadar l'INFOCOVID-19 de La Unió amb la voluntat de tornar al setembre a una “nova normalitat”, i recuperar el Missatger amb un apartat COVID-19 per continuar informant i compartint l'actualitat del moment.

Un “nova normalitat” que ja avançàvem que havia d'incorporar noves dinàmiques participatives, aterrar en les qüestions del moment per minimitzar els impactes negatius i potenciar els impactes positius de la COVID-19 i, continuar impulsant projectes estratègics de canvi transformacional com el projecte + FUTUR..

La COVID-19 no ens ha deixat treva aquest estiu. Estàvem preparats mentalment per fer front a un nou rebrot a la tardor però esperàvem, o volíem creure, que el virus en donaria uns dies de pau durant l'estiu. 

Probablement ara sabem més coses que el març del 2020 i estem més preparats, però l'acumulació de mesos de tensió a uns els dona per negar la realitat i evadir-se del problema, i a molts d'altres, des de la responsabilitat, ens preocupa com gestionar el problema per avançar en la seva resposta assistencial, i sobretot preventiva, afectant el mínim possible a l'activitat econòmica i a l'ocupació, procurant que els infants i joves no perdin els espais de contacte social i educatiu, i la nostra gent gran i vulnerable pugui viure amb dignitat i companyia.

Davant aquest repte cal deixar de banda retrets exculpatoris d'uns i altres, cal deixar de banda l'utilitarisme partidista, i cal sumar en respostes des d'un lideratge col.laboratiu i transformacional.

El nostre sector des del primer moment hi ha estat, hi està i hi estarà implicat al 100%. I ho vol fer col·laborant en la detecció del problema, en treballar propostes de resolució i en la seva execució efectiva, respectant la riquesa de la diversitat i el coneixement del nostre sistema de salut i social. 

Per això una vegada més el teixit associatiu de La Unió es posa a disposició de les autoritats sanitàries i socials per sumar garantint la factibiltiat, la sostenibilitat, i l'equitat en la qualitat i l'accés als serveis del conjunt del sistema sense discriminació per naturalesa jurídica de les entitats..

En aquesta línia és clau: aprofitar per optimitzar els nivells de resolució assistencial dels diferents dispositius, i els nous models d'atenció (atenció domiciliària, teleassistència....), des d'una estratègia transversal i territorial centrada en la persona; enfortir el treball interdisciplinar i el reconeixement professional, tant pel que fa a condicions de treball com en capacitat de gestió i d'organització del treball; i, garantir la suficiència econòmica i financera dels serveis sense traslladar el dèficit del sistema a la viabilitat econòmica i dels llocs de treball de les organitzacions, a les condicions laborals dels professionals i l'obsolescència de les instal·lacions i els equipaments.

Per això des de La Unió ens sumem a la reivindicació d'un millor finançament de la sanitat i l'atenció a la dependència, i a les reformes per a la millora del sistema de salut i social, apostant per sistemes de cobertura pública universal i xarxes de provisió estables, inclusives, socialment responsables i de govern i gestió professionalitzada orientades a resultats i, impulsant canvis normatius, culturals i assistencials, per evolucionar cap a un sistema que s'adapti a la nova realitat i sigui més resolutiu, eficient i equitatiu.

Només des del lideratge col·laboratiu i transformacional, i des del respecte i la confiança en el rol que tenen tots i cadascun els agents del sistema ho aconseguirem.

Per tant, comencem amb aquest compromís i esperança aquest nou curs escolar i aquesta “nova normalitat”. 

Des de La Unió i la Fundació Unió acompanyarem aquest procés, i impulsarem també amb aquesta voluntat i necessitat de canvi transformacional l'actualització del Projecte + FUTUR, a partir dels aprenentatges de la gestió de la COVID-19, en el marc de l'Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible i, el nou Pla Estratègic de La Unió 2021-2025. 

És el moment de ser generosos, superar les zones de confort i acompanyar des de l'experiència i el coneixement els processos de canvi, incorporant nous lideratges i avançar-nos a les exigències d'un nou futur.

 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 19/07/2024