La Unió assessora les entitats per preparar l’arribada del Reglament General de Protecció de Dades

La Unió assessora les entitats per preparar l’arribada del Reglament General de Protecció de Dades
Diumenge 06/05/2018
La Unió t’assessora sobre l’aplicació del Reglament General de Protecció de Dades
El Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) és una normativa europea que va ser aprovada el maig de 2016 i que resultarà d'aplicació directa a partir del 25 de maig de 2018. El nou RGPD implica canvis destacats en la gestió de la protecció de dades, també a les entitats del sector salut i social. Es tracta d'un model proactiu i no reactiu, com era l'anterior, en el qual hi havia una “carta” de mesures a adoptar. Ara, a més, serà necessari acreditar aquesta proactivitat i caldrà abordar la gestió de la protecció de dades a partir del disseny de processos, documentar-los, implantar-los i mantenir-los.
 

L'aplicació del RGPD requereix que les entitats es posin al dia en aquesta matèria i es preparin per als canvis que comportarà. La Unió, a través del Codi Tipus, acompanya les organitzacions del sector salut i social en el camp de la protecció de dades des de fa més de 17 anys i, amb el canvi de reglament, ho continua fent. És per això que des de l'associació empresarial s'han elaborat diversos materials que poden servir de suport en aquest àmbit. Es tracta d'una sèrie de newsletters, en les quals es resumeixen els aspectes més destacats a tenir en compte per adaptar-se al RGPD abans del 25 de maig. A més, s'ha elaborat un decàleg amb els punts clau del nou reglament i s'han dut a terme sessions formatives sobre la figura del Delegat de Protecció de Dades.

Podeu consultar la primera newsletter o la informació recollida al web de La Unió sobre el Reglament General de Protecció de Dades (aquest apartat s'anirà omplint amb més continguts a mesura que s'enviïn les newsletters). Els interessats a ampliar la informació sobre l'assessorament de La Unió en aquesta matèria, poden contactar amb Vanessa Masso.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 18/10/2018