120 professionals participen a la I Jornada d'Atenció a les Persones en Situació de Dependència de La Unió

120 professionals participen a la I Jornada d'Atenció a les Persones en Situació de Dependència de La Unió
Diumenge 17/02/2019

La Unió va celebrar, el passat 14 de febrer, la I Jornada d'Atenció a les persones en situació de Dependència. L'acte, que va ser un espai de reflexió i debat sobre els reptes del segle XXI derivats del nou model d'atenció centrada en la persona (ACP), va reunir a 120 professionals de les diferents àrees d'aquest àmbit.

Els assistents van tenir l'oportunitat d'escoltar una conferència del catedràtic emèrit Ramon Maria Nogués, que va reflexionar sobre la gestió de la individualitat a partir de valors per proporcionar una millor atenció centrada a la persona, i les opinions de nou experts que van participar a les dues taules de diàleg. La primera, que va tractar els 'Reptes del segle XXI derivats de l'Atenció Centrada en la Persona (ACP)', va comptar amb la presència d'Elena Fernández, de la Fundació Alzheimer Catalunya; Sergio Osuna, director executiu de la Fundació Vella Terra; Josep de Martí, gerent d'Inforesidencias, i Núria Ferrer, inspectora del Servei d'Inspecció i Registre del Departament d'Afers Socials i Famílies. D'altra banda, a la segona, que va abordar els 'Reptes del segle XXI. Gestionar les expectatives de les persones, famílies i professionals', van intervenir Montse Roca, familiar d'una persona amb discapacitat; Ferran Felius, vicepresident i Famílies de DINCAT; Antoni Maria Cervera, geriatra jubilat; Patrícia Cendrós, directora de la Residència La Ginesta i Purificación Fernández, gerocultora de la Residència Mutuam La Creueta.

A la presentació de la sessió, la directora general de La Unió, Roser Fernández, va ratificar el compromís de l'associació d'entitats sanitàries i socials per donar resposta a les necessitats presents i futures dels nous pacients i els nous models d'atenció. Així mateix, va assenyalar que La Unió aposta per un abordatge transversal sanitari i social per millorar l'autonomia de les persones dependents, per un major reconeixement i per la dignificació de les entitats, els professionals i el sector. Per últim, va fer referència a la importància de fixar una mirada cap el futur, amb una mirada oberta al món, a través del Projecte +Futur. Per la seva part, el secretari d'Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, va destacar la gran tasca de cooperació per implementar polítiques públiques que posen l'atenció en àmbits com la dependència i l'atenció centrada en la persona. 

I Jornada d'Atenció a les persones en situació de Dependència 2

Properament hi haurà disponible la newsletter de la sessió, amb vídeos que recullen les intervencions dels ponents de l'acte.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 12/08/2020