La Unió i els associats participen en el 45è Congrés Mundial d’Hospitals amb una trentena d’accions

La Unió i els associats participen en el 45è Congrés Mundial d’Hospitals amb una trentena d’accions
Divendres 11/11/2022

Sota el lema Aprenentatges Globals, Accions Locals: Salut Sostenible, ha reunit al voltant de 700 congressistes de 60 països 

Després d'un any del 44è Congrés Mundial d'Hospitals, coorganitzat per La Unió, els associats s'han donat cita a Dubai del 8 a l'11 de novembre. Amb més de 30 comunicacions, hi han participat Consorci Hospitalari de Vic, l'Hospital Universitari Parc Taulí, Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa, la Fundació Sanitària Mollet, la Fundació Aspace Catalunya, MútuaTerrassa, l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Ace Alzheimer Center Barcelona, l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, ​​el Consorci Hospitalari de Vic, l'Hospital Clínic, l'Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI) i Centres Blau Clínic.

Participació en diversos espais:

-Governança

Jaume Duran, com a secretari de la Junta Directiva de La Unió i comissionat d'afers internacionals ha participat en diversos espais vinculats a la presa de decisions sobre la IHF.

8/11/22-. Centre de Sustenibilitat de Ginebra, fomentant el compromís de les institucions sanitàries amb el medi ambient. S'ha aprofundit en aspectes específics com el quadre de comanament i el Dashboard

8/11/22-. Consell de Govern: definició de les estratègies per afrontar els reptes internacionals del sector sanitari

8/11/22-.Assemblea: destacant el creixement de la International Hospital Federation

-Excel·lència científica

Anna Riera, adjunta a la direcció general d'Ace Alzheimer Center Barcelona i  Xènia Acebes, directora Assistencial de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau han format part del comitè científic d'experts que han vetllat per l'excel·lència científica del Congrés

-Ponències i xerrades al voltant dels eixos temàtics del Congrés de Consorci Hospitalari de Vic, Ace Alzheimer Center Barcelona, Fundació Aspace Catalunya, Fundació MútuaTerrassa, l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, la Fundació Sanitària Mollet, Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa.

-Temes vinculats a l'actualitat: canvi climàtic i lideratge femení.

  • Canvi climàtic: El 95% de les entitats sanitàries prioritzen polítiques de sostenibilitat. Només un 5% no considera que és una prioritat i la resta considera que és una prioritat mitja o mitja alta. Actualment, la petjada de carboni de les entitats sanitàries representa un 4% sobre el total al món i es preveu que aquesta xifra augmenti, entre altres, per l'increment del consum de l'electricitat (el consum per aparells creixerà un 8%). La petjada del carboni ha estat un dels tres eixos tractats amb la mobilitat de les persones que es desplacen per proporcionar i rebre tractament així com la gestió dels residus, en especial, els energètics, els vinculats a la temperatura, a la indústria farmacèutica i a altres sectors. Jaume Duran ha moderat la taula Shaping a sustainable future for the healthcare sector sobre el futur de la sostenibilitat al sector amb la participació de països com Dubai, Egipte i les experiències de l'Associació Americana d'Hospitals i del National Health Service britànic.

  • Workshop sobre lideratge femení. Més del 95% dels treballadors del sector són dones i només un 5% del lideratge és femení. S'ha abordat aspectes com el sostre de vidre, l'equitat, del síndrome de l'impostor, l'equilibri de la vida personal i professional. Tot i així, hi ha evidència científica que el lideratge femení té un impacte molt positiu en els resultats de les organitzacions en el desenvolupament de l'estratègia, la comunicació i en la millora del propòsit de l'entitat.

Hi ha participat Anna Riera, Xènia Acebes, Elena Puigdevall, directora general de la Fundació ASPACE, Natalia Allué, cap de documentació clínica i arxiu de la Fundació Sanitària de Mollet i Cristina Aragüés, directora de comunicació de La Unió.

Participació en el Programa Joves Líders Executius,  #IHFYEL2022 que explora el futur de la gestió sanitària amb Natalia Allué i Omar Rodríguez, cap d'infermeria de la Unitat de cures intensives de l'Hospital Sant Joan de Déu, com a antic alumne del programa.

S'han presentat, més de pòsters de les entitats associades. Carles Oliete, director tècnic del projecte +Futur de La Unió i referent en l'àmbit internacional ha presentat un pòster sobre el prototip per acompanyar les entitats a implementar la integració assistencial.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 15/06/2024