La Unió i les patronals sanitàries CSC i ACES, el CCMC i l’associació Metgesses.cat impulsen un estudi sobre l’equitat entre metges i metgesses

La Unió i les patronals sanitàries CSC i ACES, el CCMC i l’associació Metgesses.cat impulsen un estudi sobre l’equitat entre metges i metgesses
Divendres 06/03/2020

La Unió i les patronals del sector sanitari Consorci de Salut i Social (CSC) i l'Associació Catalana d'Entitats de Salut (ACES) i el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC), l'associació Metgesses.cat han acordat posar en marxa un estudi sobre el grau d'igualtat entre metges i metgesses als hospitals d'aguts i als centres d'atenció primària dels sectors de la sanitat concertada i privada de Catalunya.

L'acord permetrà recopilar informació diversa en clau de gènere procedent del col·lectiu mèdic dels diferents centres sanitaris. Per exemple, dades demogràfiques, distribució de càrrecs de comandament, retribucions salarials i per altres conceptes, excedències i reduccions de jornada per cura de fills o altres familiars, etc.

Un cop analitzada, la informació obtinguda ha de servir per formular propostes de millora i, si cal, mesures correctores que afavoreixin la igualtat d'oportunitats en el desenvolupament professional de les metgesses.

Amb aquest treball s'ampliarà la radiografia sobre equitat de gènere en col·lectiu mèdic al sistema sanitari català iniciada per l'Institut Català de la Salut (ICS), que ja va elaborar el seu propi estudi l'any passat i en base al qual va iniciar la posada en marxa de diverses mesures per assolir la igualtat efectiva. Segons aquest estudi (2019), a l'àmbit hospitalari, per exemple, les dones representen el 54% del col·lectiu mèdic als hospitals de l'ICS, però només ocupen el 22% dels càrrecs de cap de servei i el 36% de caps de secció.

 

dona

 

 

 

Peu de foto, d'esquerra a dreta: 
Angels Escorsell, presidenta de Metgesses.cat
Pilar Rol, directora executiva de la patronal CAPSS del CSC
Elvira Bisbe, secretària del CCMC
Xavier Baro, director d'Organització i Relacions Laborals d'UCH
Anna Zarzosa, subdirectora d'ACES

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 28/02/2024