L’Atenció Primària i l’atenció integrada de serveis de salut i socials

L’Atenció Primària i l’atenció integrada de serveis de salut i socials
Dimarts 10/09/2019

En aquesta primera comissió de La Unió-CSSC, després de vacances d'estiu, el 10 de setembre, es van compartir els principals reptes a curt i mig termini: passar del relat o l'acció de l'ENAPISC, revisar el sistema de pagament de l'atenció primària potenciant la millora en el seu nivell de resolució, desplegar la potencialitat del rol d'infermeria més enllà del desplegament de la prescripció infermera i valorar el paper de l'atenció primària en el desplegament del PAISS.

A l'inici de la reunió, Sebastià Santaeugènia, director del Programa de prevenció i atenció a la cronicitat i del Pla director sociosanitari va presentar la Nova edició del Màster GESAPH, que arriba a la 25ena edició. El programa docent està dissenyat i coordinat per la Universitat de Barcelona, el Departament de Salut, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el PAISS. Els continguts s'orienten a l'envelliment de la població i l'increment de la prevalença de malalties cròniques, la necessitat d'orientar els sistemes cap a les persones, la necessitat de disposar de professionals preparats i motivats amb capacitat de transformació i la necessitat de donar serveis més efectius i integrats, de major qualitat i sostenibles.

Jaume Benavent, gerent del Consorci d'Atenció Primària de Salut Barcelona Esquerra (CAPSBE) i actualment referent de l'àmbit de l'atenció primària i comunitària de l'àrea de serveis assistencials del CatSalut, va compartir quins seran els propers passos amb l'objectiu d'avançar en les accions predefinides per aplicar en el curt termini.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 28/02/2024