MútuaTerrassa, present al Parlament Europeu per debatre sobre resistència microbiana

MútuaTerrassa, present al Parlament Europeu per debatre sobre resistència microbiana
Diumenge 03/02/2019

L'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT), entitat associada a La Unió, va participar, dimarts passat, a la sessió sobre seguretat dels pacients que es va celebrar al Parlament Europeu. La Dra. Esther Calbo, Cap Clínic de la Unitat de Malalties Infeccioses del Servei de Medicina Interna i sots-directora del programa VINCat de vigilància de la infecció nosocomial a Catalunya va ser la persona encarregada de representar al centre. 

Sota el títol 'Cap a una major seguretat dels pacients als hospitals europeus. Innovació en higiene i sanejament per reduir les infeccions associades a la salut i la resistència antimicrobiana', l'Esther Calbo va intervenir en aquesta sessió juntament amb altres experts internacionals en salut pública i seguretat dels pacients.

Actualment, les infeccions associades a l'assistència sanitària són una preocupació global, més amenaçada per la creixent resistència als antibiòtics dels bacteris causants d'aquests tipus d'infeccions. El Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties estima que aproximadament 4.100.000 pacients de la UE adquireixen cada any una infecció relacionada amb l'assistència sanitària. El nombre de morts que es produeixen com a conseqüència directa es calcula al voltant de 37.000. En conseqüència, la prevenció de les infeccions associades a l'assistència sanitària és un objectiu prioritari per tal de garantir una atenció de qualitat i segura pels pacients. 

La informació sobre la intervenció de la Dra. Calbo es pot ampliar a la nota de premsa adjunta.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 25/02/2020